'Şeker ölçüm cihazları herhangi bir denetimden geçmekte midir?'


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "SGK'nın geri ödeme listesinde bulunan şeker ölçüm cihazlarını üreten şirketler hangileridir? SGK'nın geri ödeme listesinde yer alan şeker ölçüm cihazları herhangi bir denetimden geçmekte midir?" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu'nun yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Tanrıkulu, "SGK'nın geri ödeme lisesinde bulunan şeker ölçüm cihazlarının yüzde sekseninin Uzak Doğu menşeili olduğu ve üretildikleri ülkelerde dahi kullanılmadığı haberleri basına yansımıştır. Avrupa'da ciddi testlerden geçmiş şeker ölçüm cihazlarının SGK'nın geri ödeme listesinde yer almadığı, Uzak Doğu menşeili cihazların bir ölçümde değeri 250 gösterirken bir ölçümde 20 gösterebildiği ve bu ölçüm sonucuna göre insülin uygulamanın ölümcül olabileceği basına yansıyan haberler arasındadır." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"SGK'nın geri ödeme listesinde bulunan şeker ölçüm cihazlarını üreten şirketler hangileridir? Bu şirketlerin menşeileri nedir?

SGK'nın geri ödeme listesinde yer alan şeker ölçüm cihazları hangi kıstaslara göre belirlenmektedir?

SGK'nın geri ödeme listesinde yer alan şeker ölçüm cihazları herhangi bir denetimden geçmekte midir? Eğer geçmekteyse bu denetimi kim veya kimler yapmaktadır?

Denetimi yapan kişi veya kişilerin bu denetimi yapmak için gerekli eğitimleri bulunmakta mıdır?

Standartlara uymayan şeker ölçüm cihazları ile ilgili önlemler alınmakta mıdır?

Şeker ölçüm cihazları sebebiyle son 10 yılda yapılmış şikayet başvurusu bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu başvurular nasıl neticelenmiştir?

2002-2015 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre kaç şeker hastası vatandaşımız bulunmaktadır?"
CİHAN
<< Önceki Haber 'Şeker ölçüm cihazları herhangi bir denetimden geçmekte... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER