CHP'li Emir: 5,5 günlük resmi tatil, 1 Kasım'ın kasıtlı seçildiğini gösteriyor


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, hükümetin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatiliyle birlikte resmi tatili 5 güne çıkarmasını eleştirdi. "Dün hükümetin 1 Kasım seçimlerine giderken seçim tarihini kasıtlı olarak belirlediğini gösteren bir bulguyla karşılaştık." diyen Emir, "Seçimlere bir hafta kala Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 5,5 günlük resmi tatil ilan edildi. Bu tarihin kasıtlı olarak bilinçli bir şekilde seçildiğini bugün daha iyi anlıyoruz." dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Emir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin idari izinle uzatılmasını eleştirdi. Tatilin uzatılmasının, milletvekili genel seçimlerinin tarihinin belirlenmesinde bir kasıt olduğunu gösterdiğini dile getiren Emir, seçim için 1 Kasım tarihinin Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ifade edildiğini hatırlattı.

Seçim tarihinin kasıtlı olarak bilinçli bir şekilde seçildiğini belirten CHP Ankara Milletvekili, "Dün hükümetin 1 Kasım seçimlerine giderken seçim tarihini kasıtlı olarak belirlediğini gösteren bir bulguyla karşılaştık. Seçimlere bir hafta kala Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 5.5 günlük resmi tatil ilan edildi. 1 Kasım tarihi YSK'dan önce Cumhurbaşkanı tarafından ifade edilmişti. Bu tarihin kasıtlı olarak bilinçli bir şekilde seçildiğini bugün daha iyi anlıyoruz. Ülkemizin, çocuklarımızın geleceğini, demokrasimizi oylayacağımız 1 Kasım'da vatandaşlarımızın bu sorumluluk bilinci ile sandığa koşarak gideceklerini biliyoruz. Hepimiz oyumuza, sandığımıza sahip çıkacağız. İstedikleri kadar tatil ilan etsinler, seçime katılımı azaltmaya çalışsınlar, onlar için yol tükenmiştir. 1 Kasım seçim günüdür." şeklinde konuştu.

Hacette Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin ciddi bir park yeri sorunu olduğunu anlatan Emir, bu tartışmalar üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin otoparkın her iki girişine beton parçaları koyarak kullanımını engellediğini savundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin görevinin kentin otopark sorunun çözmek olduğunu dile getiren Murat Emir, şunları kaydetti: "Var olan otoparkları kasıtlı olarak kapatmak ve kullanılamaz hale getirmek bir belediye başkanının işi değildir. O arazi kime aitse onun olsun. Bizim buna itirazımız olmaz. Ama kaldırın bu taşları. Çünkü orası hasta ve hasta yakınlarının kullandığı bir yer. Sizin orayı kapatma hakkınız yok. Siz bir başka tasarrufta bulunana kadar orayı açmanız gerekiyor. Siz kimi cezalandırıyorsunuz? Bu park yeri sorunu 4,5 ay önce Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katkısıyla dayanılamaz bir noktaya getirildi. Büyükşehir Belediyesi 4,5 ay önce geldi ve otoparkı kullanılamaz hale getirmek için otoparkın her iki girişine beton parçaları koydu. Beton parçalarıyla otopark kullanılamaz hale getirildi. Melih Gökçek bir kere olsun özel aracıyla gelsin, şoförsüz gelsin, ben kendisini Hacette Üniversitesi Hastanesinde bekliyor olacağım ve beraber park yeri arayışına girelim."

Kırşehir'de 8 Eylül 2015 tarihinde yaşanan olaylara ilişkin hazırladıkları raporu da değerlendiren Emir, CHP'nin konuya ilişkin kapsamlı bir rapor hazırladığını belirterek olaylar sırasında yakılan, tahrip edilen iş yerlerinin önceden listelerle belirlendiğini ileri sürdü. Yaşananların aydınlatılabilmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerektiğini, bu konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan CHP Ankara Milletvekili, "Orada daha önceden ellerinde listeler olan kişilerin kalabalığı yönlendirdiğini, tahrik ettiğini ve o alana daha önceden hazırlanmış içi benzin dolu pet şişelerinin sokulduğunu, delici kesici aletlerin sokulduğunu biliyoruz. Bu listeler nerede hazırlandı, kimlerin katkısıyla hazırlandı?" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Emir: 5,5 günlük resmi tatil, 1 Kasım'ın kasıtlı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER