Selahattin Demirtaş'tan ilginç benzetme

Demirtaş, Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Esentepe Kapalı Pazaryeri yanındaki mitingde partilere hitap etti.

Selahattin Demirtaş'tan ilginç benzetme

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gittiği yerlerde AK Parti propagandası yaptığını belirterek, AK Parti propagandası yapan bir cumhurbaşkanını karşılamak zorunda olmadıklarını, Erdoğan’ın Maho Ağa, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ise Bilo gibi olduğunu söyledi.

‘HDP'YE OY VEREREK, BURNU BÜYÜMÜŞ KİBİRLİLERE DERS VERİN’

Demirtaş, Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Esentepe Kapalı Pazaryeri yanındaki mitingde partilere hitap etti. HDP’ye oy verildiği takdirde burnu büyümüş kibirlilere, kendini halkın üzerinde zanneden, küçük dağları yarattığını zannedenlere büyük bir ders verilmiş olacağını söyleyen Demirtaş, “Her şey iktidarın, her şey devletin, AKP’nin gücü altında maalesef ki inlerken, ezilirken onları frenleyecek bir demokrasi gücüne ihtiyaç var. O da HDP’dir işte. Milletvekillerimiz hakkında tek bir yolsuzluk fezlekesi yoktur. Tek bir hırsızlık iddiası yoktur. Vekillerimiz halkımızın, sizlerin değerlerine bağlı olduğu için yargılanıyorlar ama özellikle AKP’nin vekilleri neredeyse hırsızlıkla, rüşvetle, adam kayırmayla, ihaleye fesat karıştırmayla yargılanmayanları yok. Allah aşkına siyaset bu mudur? Siyaset kendine yakınlarına, ailesine çıkar sağlama işi, görevi değil. Siyaset halka hizmettir, hakka hizmettir. Bunu yapmayanların kendiliğinden çekilmesi lazım.” dedi.

‘CUMHURBAŞKANLIĞINI BEĞENMEDİYSEN İSTİFA EDİP AKP’NİN BAŞINA GEÇ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, halkın cumhurbaşkanı olmak yerine her yerde AK Parti propagandası yaptığını iddia eden HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Hevesliyse kendisine tavsiye ediyorum, cumhurbaşkanlığını beğenmediysen, memnun değilsen istifa edip AKP’nin başına geç ama Cumhurbaşkanı sıfatıyla bir partinin propagandasını yapmak haksızlıktır, adaletsizliktir. Siyasi ahlâka da uymaz. Sana düşen, bütün ülkenin cumhurbaşkanı olmaktır. Sana düşen şey, bütün ülkede siyasi anlayışlara, siyasi partilere eşit yaklaşmaktır ama bunu başaramayan, hala AKP genel başkanı gibi davranan bir cumhurbaşkanı, hepimizin cumhurbaşkanı olamaz.” diye konuştu.

‘AKP PROPAGANDASI YAPMAYA GELEN BİR CUMHURBAŞKANINI KARŞILAMAK ZORUNDA MIYIZ?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, karşılanmamasından dolayı yakınmasına da cevap veren Demirtaş, “Bugün Hakkari Yüksekova’da havaalanı açılışı var. Ben aynı zamanda Hakkari milletvekiliyim. Gönül isterdi ki bir cumhurbaşkanı Yüksekova Havaalanı'nı açmaya geldiğinde biz de birlikte olalım ama biliyorum ki kendisi AKP propagandası yapmaya gelmiş oraya. AKP propagandası yapmaya gelen bir cumhurbaşkanını karşılamak zorunda mıyız? Şimdi bugün gidecek Yüksekova’da, havaalanı açılışında bir kez daha bize hakaret edecek. HDP’ye, HDP’ye oy verenlere hakaret edecek. Bakın açık olarak söylüyorum, havaalanı yapmak, yol yapmak bu ülke için faydalıdır. Kimin emeği geçmişse Allah razı olsun. İşçisinden mühendisine kadar, kimin emeği geçmişse onlara teşekkür ediyorum ama sen yaptığın bir hizmeti halka hakaret etmek için kullanırsan, o hizmetin kıymeti kalmıyor kıymeti. Bunu anlamakta zorlanıyorlar ya. Keşke hepimizin cumhurbaşkanı olabilseydin de Yüksekova’da havaalanı kurdelesini beraber kesebilseydik. Yüksekova’da havaalanı açacak, Hakkari halkına hakaret edecek. Hakkari’nin, Yüksekova’nın oy verdiği millettekilerine, partiye hakaret edecek. Yani diyor ki kardeşlerim, 'size hizmet var ama adalet yok, eşitlik yok, size hizmet getireceğim ama karşımda diz çöküp onurunuzu teslim edin' Hayır, biz buna hayır diyoruz işte. Hizmet de olsun, adalet de olsun. Hizmet de olsun, eşitlik de olsun. Hizmet de olsun, kardeşlik, barış da olsun. Demokrasi de olsun. Niye bunları birlikte yapmayalım? Yol yaptın, havaalanı yaptın diye herkes senin önünde diz çökmek zorunda mı?” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın devleti temsil ettiğini belirten Demirtaş, “Devlet millete, vatandaşa hizmet etmek zorundadır zorunda. Bunu niye bir lütuf gibi, armağan gibi, hakaret gibi milletin gözüne sokuyorsun ya? Kendisi bunu anlayamıyor. Her yerde HDP’ye hakaret etmese, HDP’yi baraj altına bırakmak için bu kadar haksız, eşitsiz bir seçim yarışı yürütmese Cumhurbaşkanı olarak bugün Yüksekova’da halk seni karşılardı. Vekillerimiz, belediye başkanlarımız seni karşılardı ama sen AKP genel başkanı olarak oradasın biliyoruz. Kimse kimseyi kandırmasın. AKP’nin propagandasını yapan bir cumhurbaşkanı, bu dönem hiç kimsenin maalesef ki gönlünde taht kuran bir cumhurbaşkanı olamayacak.” ifadelerini kullandı.

‘SEN AKP GENEL BAŞKANI VE MAHO AĞA'SIN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partilere eşit davranmadığı iddia eden Demirtaş şunları kaydetti: “Keşke sen ülkenin 30 siyasi partisine de eşit mesafede olsaydın. O zaman cumhurbaşkanı diyebilirdim sana ama şimdi AKP’nin genel başkanısın. AKP’nin genel başkanı olarak, biz baraj altında kalalım diye gece gündüz uğraşıyorsun. Dün dedim ya, sen Maho Ağa'sın, Maho Ağa. Bir de onun yanında Başbakan var ya, o da Bilo gibi etrafında dönüp dolaşıyor. Her türlü fitne fesadı yapmak için Maho Ağa'yla beraber Kibar Feyzo'lara karşı mücadele yürütüyorlar. Kim kazanacak peki? Yoksullar, emekçiler, haktan, hukuktan, adaletten yana olanlar kazanacak. Tarih bunu defalarca ispatlamıştır, bu defa da inşallah böyle olacak.”
<< Önceki Haber Selahattin Demirtaş'tan ilginç benzetme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER