Sen misin hutbede Asr Suresi'nin mealini okuyan!

Cadı avının ardı arkası kesilmiyor. Diyanet, gözlüğünü evde unuttuğu için yazılı hutbe yerine ezberden Asr Suresi’nin mealini okuyan imam hakkında soruşturma başlattı. Baskıya dayanamayan imam emekli oldu.

Sen misin hutbede Asr Suresi'nin mealini okuyan!

Soruşturmaya konu olan skandal geçtiğimiz yıl Antalya’da yaşandı. Müftülüğün gönderdiği ‘Hürriyet’ konulu hutbeyi okumak için minbere çıkan imam A.A. gözlüğünün yanında olmadığını fark etti.

Hutbeyi cebine koyan imam, Asr Suresi’nin mealini hutbe olarak okudu. Konunun müftülüğe iletilmesi üzerine imam hakkında soruşturma başlatıldı. Baskılara dayanamayan imam emekli oldu.

DİYANET İKTİDARI SAVUNUYOR

İmam A.A’nın yaşadıklarının kaygı verici olduğunu ifade eden MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, Diyanet İşleri Başkanlığı yönetim kadrolarının siyasi hesap peşinde koştuklarını belirtti. Erdem, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yönetim kadrosu, iktidara yakın olma, onun isteklerini yerine getirme, onun zararına olacak şeylerden toplumu uzak tutma gibi bir sorumluluk hissiyatı güdüyor. Bu doğru bir şey değil” dedi.

28 ŞUBAT’I ARATIR UYGULAMALAR

Erdem, imamların istedikleri konuda hutbe ve vaaz da veremediklerini ifade etti. “İmamların bu konuda iradelerine güven yoksa niçin merkezi vaaz sistemini kaldırdılar” dedi. Erdem şöyle devam etti: “Diyanet’te bir sürü imam, vaizlik sorumluluğunu yerine getiremiyor. Merkezi sistemden bu problem çözülüyordu. Diyanet imamlara inanıyor, güveniyor, onların sadakatinden kuşku duymuyorsa bıraksınlar imamlar hutbede, vaazda istedikleri gibi hareket etsinler. Dün 28 Şubat’ta merkezi sisteme alınmasını eleştireceksiniz hem de 28 Şubat’ı aratır şekilde uygulamalar yapacaksınız.”

VERDİKLERİ HUTBELERİ BİLE DEĞİŞTİRİYORLAR

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi de kişilerin geçici kurumların kalıcı olduğunu belirtti. Türkiye’nin güzide bir kurumu olan Diyanet’in yıpratılmaması gerektiğini söyledi. Her ay başında yapılan toplantılarda müftülükler tarafından imamlara verilen hutbelerin bazı perşembe günleri değiştirilebildiğini ifade etti. Sergi, “İmamlar bu değişiklikleri takipte biraz zorlanıyor. Ay başındaki toplantıda verilen hutbeler bile değiştiriliyor. İmam ne yapsın” dedi.

70 GÜNDE 3 KEZ SÜRÜLDÜ

Kamudaki cadı avının bir adresi de Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi oldu. Orman işçisi 50 yaşındaki Hasan Ali Benlioğlu, okula ulaşmak için yağmur sularının dereye çevirdiği caddeden geçen öğrencilerin fotoğrafını Facebook'taki sayfasında paylaşınca 70 günde 3 farklı yerde görevlendirildi. 1989’dan bu yana kadrolu orman işçisi olarak çalıştığını ifade eden Benlioğlu, "Fotoğraf AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Özeren'i rahatsız etti. Fotoğraflar nedeniyle AK Partili yöneticilerle ciddi tartışmalar yaşadık. O tartışmalar sürerken şikayet üzerine Akseki'ye geçici olarak görevlendirildim" dedi.

MUHTAR DA ŞİKAYET ETMİŞ

70 gündür geçici görevlendirmelerle farklı yerlere gönderildiğini anlatan Benlioğlu, mesai saatleri dışında kanunla verilen seçim çalışması hakkını yerine getirdiğini belirterek “Muhtarı rahatsız etmiş. O da şikayet etti. Buradan da sürgün edildim” diye konuştu.

ASR SURESİ MEALİ

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

1.  Yemin ederim zamana:     

2.  İnsanlar hüsranda.

3.  Ancak şunlar müstesna:İman edip makbul ve güzel işler yapanlar,Bir de birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler.

BUGÜN
<< Önceki Haber Sen misin hutbede Asr Suresi'nin mealini okuyan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER