Bank Asya yatırımcısından BDDK'ya tokat gibi cevap

Borsa İstanbul’un (BIST) Bank Asya hisselerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından devralınmadığını açıklaması Bank Asya hisselerini uçurdu.

Bank Asya yatırımcısından BDDK'ya tokat gibi cevap

Önceki gün yüzde 10,14 artan banka hisseleri yükselişini dün de sürdürmeye devam etti. Dün bankann hisseleri yüzde 10,52 artarak yatırımcısına iki günde yüzde 20’den fazla kazandırmış oldu. Bank Asya’ya gasp operasyonunu çökerten açıklaması üzerine bankanın Borsa’daki hisselerinde hızlı bir yükseliş gözlendi. BIST yönetiminin pazartesi akşam KAP’a Bank Asya hisselerinin TMSF tarafından devralınmadığını ve bankanın hukukî durumunun 30 Mayıs öncesi ile aynı olduğunu açıklamasının ardından önceki gün Bank Asya hisseleri 10,54 ile Borsa’nın en çok kazandıran ilk şirketi oldu. Gün içinde 1,62 TL’ye kadar yükselen  hisseler günü 0,84 TL’den tamamladı. TMSF ve Borsa İstanbul’un ‘Bank Asya hisseleri devredilmedi’ yönündeki itiraf gibi açıklamalarının yankıları sürüyor. Ekonomi uzmanı Prof. Dr. İbrahim Öztürk  ortada tam bir hukuk keşmekeşliği yaşandığını  belirtti. Bank Asya yönetiminin eşkıya gibi ele geçirildiğini söyleyen Öztürk, TMSF ve Borsa İstanbul’un açıklamaları BDDK’nın vermiş olduğu Bank Asya’ya el koyma kararını  ortadan kaldırdığını kaydetti. BDDK’nın Bank Asya’ya el koyma kararıyla  anayasanın özel mülkiyet  hakkının gasp edildiğini belirten Öztürk, “Bank Asya’ya   potansiyel tehditten korunmak için el konulmuştur. Peki bu potansiyel tehdit nedir  bunun açıklaması yok. Ardından Borsa İstanbul’un  ve TMSF başkanının açıklamaları yan yana gelince şu an siyasi emirle  birtakım devlet bürokratları gelmiş bankada kabadayılık yapmakta,  mafyavari koltukları işgal etmektedirler.  Mülkiyetin kullanılmasına mani olmaktadırlar.  Dolayısıyla apaçık bir suç işlenmektedir.  Bir an önce bitirilmesi gerek engasp operasyonu var.  Buna hiçbir mahkemenin seyirci kalmadan  kamu yararı gözeterek derhal  harekete geçmiş olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Öztürk,  Banka  Asya’nın  sermaye yeterliliği en yüksek bankalar arasında olduğunu kaydetti. TMSF’nin yaptığı açıklamadaki ‘Banka ortaklarının  hiçbir  konuda  suiistimalinin olmadığı’ açıklamalarını dikkat çeken Öztürk, “Böylece  BDDK’nın anlamsız bildirisi ortadan kalkmıştır.  BDDK’nın ‘potansiyel risk var’ söylemini TMSF ‘yok’ diyerek reddetmiş oluyor.  Neresinden bakarsan bak  Cumhurbaşkanı’nın  kin  operasyonuna  emir komuta ile TRT’de  itiraf ettiği  söylemlere çıkıyor.  Hukuk devleti gitmiş,  bir kişinin kin ve intikam operasyonuyla kurumlar hareket ediyor. Bu arada da çok korkuyorlar işledikleri suçlardan dolayı. Diğer  yandan  işledikleri suçları da üstlenemiyorlar.”dedi. Ayrıca  kâr açıklamış,  ortakları tarafından  sermayesi artırılmış olan bir bankaya bu operasyonların emir ve talimatla olduğunu belirten Öztürk,  bankanın bir an önce asıl sahiplerine verilmesi gerektiğini  belirtti.

ZAMAN
<< Önceki Haber Bank Asya yatırımcısından BDDK'ya tokat gibi cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER