Serbest güreşçilerde hedef olimpiyat kotası


Serbest Güreş A Milli Takımı 2016 Rio Olimpiyatları kota müsabakaları hazırlıklarına Ankara Elmadağ Güreş Eğitim Merkezi'nde devam ediyor.

Serbest Stil Erkek Güreş A Milli Takımı 2016 Rio Olimpiyatları kota müsabakaları hazırlıklarını antrenörler Abdullah Çakmar, Yüksel Şanlı, Remzi Musaoğlu ve Teknik Direktör İbrahim Akgün nezaretinde sürdürüyor. Elmadağ Güreş Eğitim Merkezinde dün başlayan kampta 8 sporcu yer alırken, serbest sitilde iki kotası olan Türk güreşçiler kalan 4 sıklette kota almak için Sırbistan, Moğolistan ve İstanbul'da yapılacak kota müsabakalarında mindere çıkacak.

Serbest A Milli takım teknik direktörü İbrahim Akgün, iki kotayı dünya şampiyonasında aldıklarını belirterek, "15-17 Nisan tarihileri arasında Sırbistan'da ilk kalifikasyon turnuvamız var. Buraya 4 sıklette katılacağız. Süleyman Atlı, Mustafa Kaya, İbrahim Bölükbaşı ve Soner Demirtaş ile ilk turnuvada kotayı almak istiyoruz. Burada alınacak olan kotaya göre, 22-24 Nisan tarihleri arasında Moğolistan'da ikinci kota turnuvası olacak. Onun hazırlıkları da Kırgızistan'da yapılacak. Bu iki kalifikasyon turnuvası neticelerine göre son turnuva olan İstanbul'daki turnuvada mindere çıkacağız Ama hedefimiz bu işi İstanbul'a bırakmadan 6 sıklette olimpiyat oyunlarına katılmak ve madalya almak." dedi.

Kota müsabakalarında 65 kiloda mindere çıkacak milli güreşçi Mustafa Kaya, zor bir Avrupa şampiyonası geçirdiklerini vurgulayarak, "Olimpiyat sıkleti olduğu için güreşçiler birbirlerini tanımak için daha çok yoğunlaştılar. İyi maçlar yaptım. Finalde şansız bir şekilde kaybettim. Son saniyelerin kurbanı olduk diyebilirim. Önümüzde kalifikasyon sürecimiz var. Moral bozukluğunu üzerimizden atarak çok iyi çalışarak gitmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. İlk Rio vizesi turnuvası Sırbistan'da yapılacak ona hazırlanıyoruz. Hedefimiz kotayı alıp olimpiyat oyunlarına gitmek." diye konuştu.

74 kiloda mücadele edecek olan Soner Demirtaş ise, "Rio olimpiyatları için ilk vize turnuvası Sırbistan'da. Bugün kampımız başladı ve 15 gün sürecek. Hedefim Sırbistan'da vizeyi alıp, olimpiyatlara iyi bir şekilde hazırlanmak. İnşallah bir aksilik olmaz ve vizeyi alarak olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil ederim. Motivasyon olarak çok iyi bir seviyedeyim. Son Avrupa şampiyonu olarak, inşallah ikinci ve üçüncü vizeye kalmaz ve ilk vize turnuvasında işi bitiririm." İfadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Serbest güreşçilerde hedef olimpiyat kotası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER