Sertel: İktidar, AB İlerleme Raporu'nu ne kadar dinliyor?


Eski Gazeteciler Federasyonu Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Atilla Sertel, "Şu anda adalet sistemi, hukuk sistemi, polis sistemi bütün sistemler sorgulanır hale gelmiştir." dedi. Türkiye'de demokrasi sorgulanır hale geldiğini vurgulayan Sertel, "Avrupa Birliği'nin İlerleme raporlarında yer aldığı basına baskılar, cezaevinde yatanların durumu, tutuklamalar, el koymalar hepsi yer alıyor ama Türkiye'deki iktidar bunu ne kadar dinliyor, ona bakmak lazım." dedi.

Atila Sertel, partisinin Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir'i ziyaret ederek bir süre görüştü. Sertel, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sertel, basına yönelik baskılar, özel teşebbüse kayyım atamalar ile vakıf üniversitelerine yönelik yapılan düzenlemelere yönelik değerlendirmede, "Adaletsiz Kalkındırma Partisi çok uzun yıllardır bu işi yapıyor. Bunu sistematik bir adaletsizlik anlayışı içinde değerlendirmek gerekiyor. Geçmişten bu yana bu adaletsizlik yapılıyordu. Bunu hep söyleyegeldik fakat bazı kesimler bazılarına adaletsizlik ve hukuksuzluk yapılırken suskun kaldılar, işbirliği içine girdiler, beraber oldular fakat sonuçta gün değişti devran döndü, gerçekten çok insana çok kuruma, kuruluşa zarar vermeye başladılar." diye konuştu.

"ŞİMDİ KULLANDIKLARINI YARIN YARGILAYACAKLAR"

Basın ve ifade özgürlüğünün halk ve kamuoyu için gerekli olduğunu anlatan Sertel, şöyle devam etti: "Halkımız gerçeklere ulaşamıyor, haber alamıyor, doğruyu öğrenemiyor. Geçmişte de bunlar yapıldı o zaman topyekün birlikte hareket edilseydi o zaman bunları yapamaz hale getirilebilirdi. Parça parça yaptılar. Taşeron sistemi gibi bir çok kesimi kullana kullana yaptılar. Her seferinde bir başka kesimi kullanarak kullandıktan sonra da kenara bırakarak kullandıklarının da üzerine yürümeye başladılar. Şimdi kullandıklarını da yarın yargılamayacakları ne malum. Onu da göreceğiz."

"DEMOKRASİ SORGULANIR HALE GELMİŞTİR"

Sertel, şu anda adalet sistemi, hukuk sistemi, polis sistemi, bütün sistemler sorgulanır hale geldiğini, Türkiye'de demokrasi sorgulanır hale geldiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa Birliği'nin İlerleme raporlarında yer aldığı basına baskılar, ceza evinde yatanların durumu, tutuklamalar, el koymalar hepsi geliyor ama Türkiye'deki iktidar bunun ne kadar dinliyor ona bakmak lazım. Ve halk bu konuda ne diyor ona bakmak lazım. Bence bu sorunu çözecek olan halkın kendi içindeki mücadelesi ve örgütlenmesidir. Burada zafiyet bize göre medyanın bütün kuruluşlarının işbirliği içine geçmemesinden kaynaklanmaktadır. Bana yakın iktidar öyleyse ben onun yanında saf tutarım. Bana uzak, zulüm görürürüm gibi bir şey içesinde. Kim zulüm görüyorsa, bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı içerisinde bu günlere gelindi. Ama yılan şimdi her kese dokunur noktaya geldi."

"ÖZGÜRLÜKLER HERKES İÇİN OLMALI"

Atilla Sertel, Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerin herkes için olması gerektiğine dikkat çekerek, zulüm gören herkesin yanında olacağını vurguladı. Sertel, "Çünkü zulmedenin kullandıkları insanlara bir gün gelip zulüm yaptığını da gördük ve göreceğiz de. Ama bunların iktidarının son 4 yılı olduğunu düşünüyorum. Bu iktidar mutlaka günün birinde çok kötü bir sonuçla bu ülkeden çekip gidecektir ama bizim isteğimiz ve dileğimiz çok kötü yaralar açmasın ülkemize." dedi.AB-Ilerleme-Raporunu-ne-kadar-dinliyor-1944118.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Sertel: İktidar, AB İlerleme Raporu'nu ne kadar dinliyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER