Sharapova pes etmiyor

Ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, Avustralya Açık Tenis Turnuvası sırasında yapılan tahlillerde yasaklı madde tespit edildiğini açıkladı.

Sharapova pes etmiyor

Avustralya'da çeyrek finale kadar yükselen Maria Sharapova, ABD'li Serena Williams'a elenmişti. O tarihten itibaren Sharapova, çağrılmasına rağmen hiçbir resmi turnuvaya katılmadı.

Son 10 yılda doktorunun tavsiyesiyle mildronate adlı ilaç kullandığını belirten Sharapova, "Mektubu aldıktan sonra ilacın meldonium olarak da bilindiğini öğrendim. 10 yıl boyunca bu ilaç yasaklı değildi, ama 1 Ocak'ta kurallar değişti ve yasaklı oldu." dedi.

"KARİYERİMİ BÖYLE BİTİRMEK İSTEMİYORUM"

Pes etmeyeceğini açıklayan Maria Sharapova, "İşime sorumluluk ve profesyonelce yaklaştım. Büyük hata yaptım, sevenlerimi ve tüm spor dünyasını hayal kırıklığına uğrattım. Olası sonuçların farkındayım, ama kariyerimi böyle bitirmek istemiyorum. Umarım bana ikinci bir şans daha verirler." şeklinde konuştu.

Basında yer alan haberlere göre, Sharapova'nın ilaçları sonuçları etkilemek için kullandığı tespit edilmesi durumunda diskalifiye olacak. 

Öte yandan, diğer Rus sporcuların da aynı ilacı kullanıyor olabileceği üzerinde duruluyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Sharapova pes etmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER