'#Şifakapısıkapanmasın' etiketi sosyal medyada büyük ilgi gördü


İzmir'de her gün binlerce hastaya sağlık hizmeti veren Şifa Üniversitesi'nin ek bina ve polikliniklerinin valilik tarafından kapatılması konusu, dün akşam Twitter'da büyük ilgi görerek TT listesine girdi. "#ŞifaKapısıKapanmasın" etiketiyle açılan konuda Şifa'ya destek çığ gibi büyüdü. Sağlığın hayati bir mesele olduğu belirtilerek, bu konunun siyasete alet edilmemesine yönelik mesajlar verildi.

Vildan Sena Ateş isimli kullanıcı, düşüncelerini, "Dermanını bulmuş bir hastanın yüzündeki tebessümdür Şifa:)" ifadeleriyle anlattı. Tuğçe Özden de, "Siyasetinizi sağlığa ve eğitime bulaştırmayın. Bari bu alanlar temiz kalsın." mesajı verdi. Havle Tosun isimli kullanıcı ise, "Sağlık ekibi burada, hastane burada ama hastalara hizmet verilemiyor. Bu nasıl ülke?" diye sordu. Talha Özüdoğru, "Sağlık ve eğitim hakkı başka hesaplara alet edilemeyecek derecede önemli ve değerlidir.", Ahmet Kürşat Soydan, "Bu olanlar yaşanmasın! Bir siyasi amaç uğruna, Nice canlar yanmasın.", Mehmet Şahin de, "Sağlık ve eğitim şakaya gelmez." yazdı.

KAPATMA KARARI HASTALARI ETKİLEMEYE BAŞLADI

İzmir Valiliği'nin hastaneleri kapatması, hastaları da olumsuz etkilemeye başladı. Böbrek nakillerinin yapıldığı Şifa Hastanesi Basmane Şubesi'nin kapatılmasıyla böbrek nakli bekleyen bir kadın hasta, beklediği organı kaybetti. Bu üzücü durumu Şifa Üniversitesi Rektörü Mehmet Ateş, Twitter hesabından, "Böbrek nakli bekleyen hasta, Basmane şubemizde beklediği organı kaybetti. Kim sorumlu sayın bakanım?" diye duyurdu. Rektör Ateş, sağlık ve eğitim hizmeti sunumunun, engellenemeyecek anayasal bir hak olduğunu da belirtti. Hastanın beklediği organı kaybetmesine, Twitter kullanıcıları da tepki gösterdi. Onur Kaya, "Ortada harp yok darp yok bir hasta hayata tutunacağı böbreği kaybetti! O yüzden haykırıyoruz." yazarak, hastane kapatmaya tepki gösterdi.

KAPATILAN HASTANEYE ÇOCUĞUNU GÖTÜREN BABAYI, TAKSİYLE BAŞKA HASTANEYE GÖNDERDİLER

Buca Şifa Hastanesi'nde ise çalışanlar insanlık dersi verdi. Hastanenin kapatıldığından haberi olmadığı için gelen bir adam, kucağındaki çocuğuyla ne yapacağını şaşırdı. Hastane çalışanları, bir taksi tutarak en yakın sağlık kuruluşuna gönderdi. Bu olay, Şifa Üniversitesi'nin Twitter hesabında, "Buca Şifa Hastanesi hizmet veremediğinden yavrusu kucağında babaya taksi tutarak en yakın sağlık kuruluşuna göndermek yine bize düşmüştür." yazıldı. CİHAN
<< Önceki Haber '#Şifakapısıkapanmasın' etiketi sosyal medyada büyük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER