Sığırcık kuşlarının büyüleyici dansı

Sığırcık kuşlarının büyüleyici dansı

Konya'da kış aylarında şehir merkezini mesken tutan sığırcık kuşlarının gökyüzündeki dansları görenleri adete büyüledi.

Kış aylarında soğuk iklimlerden sıcak bölgelere göç eden yüz binlerce sığırcık kuşu, kent merkezlerini mesken tutuyor. Gündüzleri beslenmekle geçiren sığırcık kuşları, akşam saatlerinde Konya semalarında uçuşarak bir araya geliyor. Kısa bir sürede yüzbinlerce sığırcık kuşu, hep birlikte uçuşarak çeşitli figürler oluşturuyor. Kuşların dans edercesine gerçekleştirdikleri hareketleri vatandaşlar hayranlıkla izliyor.

Her yıl sonbahar ve kış aylarında görülen ve sürüler halinde eşsiz görüntüler sergileyen binlerce sığırcık kuşu, geceleri şehir merkezinde buldukları sıcak caddelerde geçiriyor. Akşam saatlerinde uçuşarak toplanan binlerce kuş, geceyi Konya'daki Kerkük Caddesi üzerindeki ağaçlarda geçiriyor. Gün batımından önce geceyi geçirecekleri yerlere doğru gruplar halinde gelen sığırcık kuşları önce cadde çevresinde bulunan yüksek binaların çatılarında toplanıyor. Gün batımından sonra geceyi geçirecekleri ağaçlara konmak için sürüler halinde havalanan sığırcık kuşları zaman zaman bir araya gelerek ve dağılarak oluşturdukları kümelerle izleyenlere eşsiz dakikalar yaşatıyor.
Şekilden şekle girerek gökyüzünden dans eden sığırcıkları büyük ilgiyle izleyen vatandaşlar bu dakikaları cep telefonlarıyla kaydettiği görüldü.
CİHAN
<< Önceki Haber Sığırcık kuşlarının büyüleyici dansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER