Şike davasında karar için ara verildi


Futbolda şike iddialarına ilişkin yeniden yargılanmasına karar verilen davada mahkeme, duruşmaya karar için ara verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasının karar duruşmasında Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Mecnur Otyakmaz ve Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Fenerbahçe yöneticileri, bazı savcılar ve hakimler eski emniyet müdürü Emin Arslan izleyici olarak katıldı.

Duruşmanın başlamasıyla birlikte söz verilen Trabzonspor avukatı, savcılık mütalaasını eleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonunun bir kamu kurumu olduğunu belirten Trabzonspor avukatı, savcılığın bu konuyu mütalaasında dikkate almadığını ifade etti. Savcılık mütalaasında Yargıtay kararının da dikkate alınmadığını belirten avukat, "16. Ağır Ceza Mahkemesi kararı yok sayılmıştır. Kapatılmış olması, Yargıtay denetiminden geçmiş kararın yok sayılmasını gerektirmez. Sadece bizde ve İtalya ceza hukukunda şike suçu düzenlenmiştir. Diğer Avrupa ülkelerinde şike suçu dolandırıcılık olarak değerlendirilmiştir. 16. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda karar verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Son savunması için söz verilen Aziz Yıldırım ise, "4 yıl 3 aydır onur mücadelesi veren bir topluluk var burada. Yüksek adaletin oluşacağına inanıyorum. Bu davada bir an önce karar verilmesini istiyoruz. Şahsım ve arkadaşlarım adına beraat kararı verilmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Sanıklar Mecnun Odyakmaz ve İlhan Ekşioğlu, savcılık mütalaasına katıldıklarını ve beraatlarına karar verilmesini talep etti.

Diğer sanıklar ve avukatları da tek tek söz alarak savcılık mütalaasına ve avukatlarının savunmalarına katıldıklarını belirterek, beraat kararı verilmesini talep etti.

Olgun Peker'in avukatı Aynur Tuncel Yazgan da, örgüt suçunun işlenmediğinin sabit olması nedeniyle beraat kararı verilmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi. Avukat Yazgan, müvekkili için savcılık mütalaasında Giresun'da Mustafa Cici yönünden 'Konut dokunulmazlığını ihlal etmek' ve 'Tehdit' suçundan ceza verilmesinin istendiğini hatırlattı. Sanık Olgun Peker'in sadece geçmişi yüzünden hukuksuz bir şekilde suçlandığını belirten Yazgan, Mustafa Cici'nin, sanık Peker'i kendi rızası ile konutuna aldığı için konut dokunulmazlığı suçunun oluşmadığını, ayrıca tehdit suçunun unsurlarının da oluşmadığını öne sürdü. Yazdan, sıraladığı gerekçelerin ardından Peker'in beraatine karar verilmesini istedi.

Son savunmaların ardından son sözleri de sorulan sanıklar ve avukatları beraatlarına karar verilmesini talep ettiler. Sanık Aziz Yıldırım "Şahsımın ve bu davada yargılanan tüm arkadaşlarımın beraatini talep ediyorum." dedi.

Daha sonra duruşmaya karar için ara verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Şike davasında karar için ara verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER