Silahlı saldırıyı kınayan mühendislerden güvenlik açığı eleştirisi


TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, geçtiğimiz günlerde bir mühendislik firmasına yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Yönetim kurulu üyelerinin imzasını taşıyan açıklamada, İncilipınar Mahallesi'nde 6 makine mühendisinin çalıştığı firmaya yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı hatırlatıldı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı belirtilirken, saldırganın güvenlik güçleri yanındayken dahi bir firma çalışanını darp edip, silah ile onlarca kez ateş etme cesaretinde bulunduğu kaydedildi.

Kimsenin kimseye ceza kesme hakkının bulunmadığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Geçtiğimiz yıllarda Doktor Ersin Arslan'ın görev başında öldürülmesi, Şehitkâmil Polis Merkezi önündeki patlama, adliye önünde yaşanan silahlı saldırı sonucunda Elektronik Mühendisi Atilla Dedekurt ile ailesinin öldürülmesi, Suriyeli göçmenler ile yaşanılan sıkıntı ve ile bu son olay kentimizdeki güvenlik açıklarını ortaya koymaktadır. Ne yazık ki Gaziantep'in güvenli kent imajı gün geçtikçe zedelenmektedir. Sonuç olarak, konu ne olursa olsun, demokratik bir hukuk devletinde kimsenin kimseye ceza kesme hakkı bulunmamaktadır. Yaşanan bu olayın ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için güvenlik güçlerimizi daha dikkatli, vatandaşlarımızı sağduyulu ve sakin olmaya çağırıyor, saldırıyı yapanları şiddetle kınıyor, mühendislik firmasında çalışan meslektaşlarımıza ve diğer çalışanlara geçmiş olsun diyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Silahlı saldırıyı kınayan mühendislerden güvenlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER