Silivri'deki 'umut' nöbetine gazeteci Ayşenur Arslan devam etti


MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek amacıyla başlatılan 'umut' nöbetine gazeteci Ayşenur Arslan ve RotaHaber yazarı Filiz Akgün devam etti.

Cezaevi önünde 'umut nöbetine' başlayan Ayşenur Arslan, bütün gazetecileri bu nöbete davet etti. Halkı da nöbete davet eden Arslan "Bütün Türk halkını da gazetecilere yani haber almak haklarına, gerçeğe, kendilerine ve Türkiye'ye sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi. Arslan, gazetecilere yönelik baskılarda ise işin artık çığırından çıktığına dikkat çekti. Ülkede gazetecilere yönelik son altı ayda yapılan baskılara inanamadığını dile getiren Arslan, bir çok gazetecinin işten atıldığını. gazetelerin basıldığını ve son olarak Can ve Erdem'in Silivri Cezaevi'ne konulmasını izah edemediğini kaydetti.

Umut nöbetine başlayan gazeteci Filiz Akgün de basına yönelik bu baskı ve tutuklanmalarla halkın özgür haber alam hakkını kısıtlandığını dile getirdi. Akgün, "Çok açık ve net söylüyorum. Hepimiz bir baskı altındayız. Ben bile yazılarımı yazarken bazı cümleleri siliyorum. Öyle bir baskı altındayız ki hayatın her anında bunu yaşıyoruz. Üzgünüz, böyle olmamalı." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Silivri'deki 'umut' nöbetine gazeteci Ayşenur Arslan devam etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER