Silvan'daki sokağa çıkma yasağı Gaziantep'te protesto edildi


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 11'inci gününde Gaziantep'te 'Demokrasi Güçleri Platformu' tarafından protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kırkayak Parkı'nda toplanan kalabalık, ellerindeki pankartlarla Yeşilsu Şehitlik Anıtı'nın önüne doğru yürüyüşe geçti. Yeşilsu'ya varıldığında grup adına açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Kazım Şahin, "Silvan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı, polis ve ordu ablukası bugün 11. gününde. Silvan'da 11 gündür sokaklar abluka altında. Mahallelerde tanklar, panzerler, uzun namlulu silahlarıyla polis kol gezmekte, keskin nişancılar çatılara yerleşmiş durumda. Hareket eden her insan, keskin nişancıların hedefi halinde. Silvan halkı ekmeksiz, ilaçsız, susuz, dünyayla ilişkisi kesilmiş biçimde yaşam mücadelesi veriyor. 11 gün süren kuşatmada 9 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarcasının yaralı olduğu yerel kaynaklar tarafından ifade ediliyor." dedi.

Daha önceki sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerin de olduğunu anımsatan Şahin, "Cizre, Silopi, Lice, Beytüşşebap, Nusaybin, Bismil, Sur, Diyadin, Şemdinli ve daha birçok yerde yaşam hakkı gasp edilmiştir. Mahalleler insansızlaştırılmış, evler, okullar, hastaneler, camiler tahrip edilmiştir. Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 11 günde yaklaşık 10 bin kişi göç etmek zorunda bırakılmıştır. 20 Temmuz itibariyle bölgede süren polis saldırılarında ölenlerden 34'ünün çocuk olduğu göz önüne alındığında katliamın boyutu daha da açığa çıkmaktadır." şeklinde konuştu. Sloganlar atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Silvan'daki sokağa çıkma yasağı Gaziantep'te protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER