Sınav performansınızı klima çarpmasın

LYS gibi merkezî sınavlar maraton koşusuna benziyor. Her aşamada kendinizi hedefe odaklamanız gerekir. Son yüz metreye aşırı yorulmuş halde girmenin, ipi göğüsleyememe riski taşıdığını unutmayın.

Sınav performansınızı klima çarpmasın

İftadan daha az bir zaman kaldı. Yüz binlerce öğrenci, çalışmalarını nihayete erdirmek üzere. Onları şu sıralar sorular kadar sıcak havalar da zorluyor. Serin ortamlarda ders çalışmak isteyen adayların klima çarpmasına karşı çok dikkat etmesi gerekiyor. Aksi takdirde sınava hasta hasta girebilirler. İstenmeyen bu durum adayların performansını olumsuz etkileyebilir.

Rehberlik uzmanı Faruk Ardıç üniversite adaylarını klima çarpmasına karşı uyarıyor: “Havaların ısınmasıyla pek çok aday çalışmalarını klimalı ortamlarda yapıyor. Ancak, klimanın yanlış kullanımı sınav öncesi adayların sağlığını olumsuz etkiliyor. Kaslarda kasılma, boyun tutulması ve baş ağrısı meydana geliyor. Burunda şeffaf akıntı, vücut ısısının yükselmesi, halsizlik ve vücut kırgınlığı şeklinde kendini gösteren klima ateşi, öğrencilerde ders çalışma isteksizliği oluşturuyor.”


Klimanın direkt karşısına oturmayın

Ders çalışma esnasında; bilhassa da terliyken klima karşısında direkt oturmanın adayı hasta edeceği uyarısında bulunan Ardıç, “En uygun ders çalışma ortamı için klimanın dışarıdaki sıcaklıktan 3-4 derece düşüğüne ayarlanması gerekiyor.” diyor.
Son hafta yapılması gerekenler

    Tekrar yapmaktan sıkılmayın
    İsteyen son güne kadar ders çalışabilir
    Öğrenmenin bir yolu da deneme sınavlarıdır.
    Geçmiş yılların denemelerini çözmek adaylara girecekleri LYS’ler ile ilgili önemli ipuçları verecektir.



KAYNAK: YENİHAYAT
<< Önceki Haber Sınav performansınızı klima çarpmasın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER