'Çifte standart' ortaya çıktı!

Siyasilere ve gazetecilere Twitter'dan hakaretler yağdıran Hâkim Muhammet Feyzi Aygün'le ilgili 15 gün geçmesine rağmen soruşturma başlatılmadığı ortaya çıktı.

'Çifte standart' ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan hakkında yandaş basında çıkan suikast haberiyle ilgili iddianame hazırlayan Bakırköy Basın Savcıları Hüseyin Parlakkılıç ve Mustafa Gökay'a jet hızıyla soruşturma başlatan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), küfürbaz hakim hakkında işlem yapmaması ‘çifte standart' olarak yorumlandı.

Kurul'un soruşturma için mağdurların şikayetlerini beklediği, şikayet gelmesi halinde soruşturma başlatıp başlatmayacağına karar vereceği ifade edildi.

Her ne kadar Türk Ceza Kanunu açısından şikayete bağlı bir suç olsa da, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu kapsamında hakimler ve savcılar hakkında ‘sıfat ve görevleri gereklerine uymayan hal ve hareketlerinin tespit edilmesi durumunda disiplin soruşturması re'sen başlatılabiliyor.

Söz konusu olayda, Aygün hakkında, hakimlik bağımsızlığı ve tarafsızlığına zarar verecek şekilde ve suç oluşturan ifadeler kullanmasına rağmen, soruşturma açılmaması dikkat çekti.

<< Önceki Haber 'Çifte standart' ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER