Sivas'ta Türkmenlere destek eylemi


Genç Memur-Sen, Türkmenlere yapılan saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan eyleme bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Yapılan açıklamada Bayırbucak Türkmenleri'nin sahipsiz olmadığını kaydedildi.

Toplanan grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Üyesi Kamil Koç, "Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar." dedi.

"Genç Memur-Sen olarak Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz." diyen Koç, şu ifadeleri kullandı: "Bayırbucak'ta Türkmen Dağı'nda, Suriye'de olanlardan 'bize ne' diyemeyiz. Ortada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada yaşayan kadın ve çocuklar, canlarına kasteden eli kanlı katil Esed ve destekçisi Rusya'nın zulmüne terk edilemez. Bayırcucak'ta yaşanan vahşete son vermek için soruyoruz; Rusya'nın Suriye'de soydaşımı var? Bayırbucak'ta dindaşımı var? Suriye'de sınırımı var? Rus uçaklarının askerlerinin Suriye'de ne işi var?"
Sivasta-Turkmenlere-destek-eylemi-1946752.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta Türkmenlere destek eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER