Sivaslı Alperenler, Türkmenler için Suriye'ye gidecek

Sivaslı Alperenler, Türkmenler için Suriye'ye gidecek

Sivas Alperen Ocakları, Türkmenlere destek vermek amacıyla Suriye'ye 30 kişi gönderecek. Alperen Ocakları yaptıkları yürüyüşte Türkmenlere yapılan saldırıları protesto etti. Asker gibi yürüyen ve 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun askeriyiz' sloganları atan ocak mensupları katliamları kınadı.

Alperen Ocakları üyeleri Türkmenlere yapılan saldırılara tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Büyük Birlik Partisi(BBP) teşkilatlarının da destek verdiği yürüyüşte Rusya ve Suriye aleyhine slogan atıldı. Asker gibi yürüyen ve dev Türk bayrağı taşıyan Alperenler, 'Bir gece ansızın gelebiliriz', 'Katil Esad, işbirlikçi Putin', 'Türkmen Dağı canımız, feda olsun kanımız', 'Türkmen Dağı Türk'tür, Türk kalacak' şeklinde slogan attı.

Ocak önünde başlayıp Atatürk Caddesini takip ederek Kent Meydanına yürüyen grup adına burada Alperen Ocakları İl Başkanı Bilal Yıldırım açıklama yaptı. Türkmenlere yapılan saldırıları kınayan Yıldırım, "Türkmen Dağı'nda Türkmenleri katletmek için sözde Suriye'nin iç meselesini çözmek adına yapılan bu adi saldırıları kınıyoruz ve kınamakla da kalmayıp Alperen Ocakları olarak maddi ve manevi Osmanlının emaneti, din kardeşlerimiz ve soydaşlarımız olan Türkmenlerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.

"Türkmen kardeşlerimiz ' Namaza durduğumuz zaman sırtımızı Türkiye'ye, yüzümüzü Kabe'ye dönüyoruz' diyerek Türk milletine bağlılığını ifade eden ve Türk dünyasının da göz bebeği olarak bildiğimiz Türkmen kardeşlerimiz ne yazık ki bugün acı ve zulüm içindedirler" diyen Yıldırım şöyle devam etti:

"G-20 zirvesinde Suriye'nin içi sorunu çözülecek ve Türkiye içindeki terör faaliyetleri sona erdirilecekti. Değerli yöneticilere soruyorum; Suriye'de sorun sadece Türkmen meselesi miydi? Gerçekten Türkmen meselesine duyarlı davrandınız mı? Hepinizin elini vicdanına koymasını bekliyorum. Din kardeşime ve soydaşıma yapılan bu hain saldırıların gerekli şekilde cevabını Alperen Ocakları ve alperenler olarak hesabını sormak için lafta ve sözde değil gerekirse canımızla malımızla Allah yolunda cihat edeceğimizi belirtiyoruz.

'TÜRKMENLERE DESTEK VERECEĞİZ'

Gerek yardımlarımızla, gerekse maddi manevi bedel olarak Türkmenlerin yanındayız. Alperen Ocakları Genel Başkanlığı ve İstanbul Ocak Başkanlığı öncülüğünde yaklaşık 250 kişi öncü birlik olarak Suriye'ye gönderiliyor. Sivas Alperen Ocakları olarak bu yapılan şeye duyarsız kalmayarak 30 kişilik Turan timiyle Suriye'ye destek vereceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Türkmen'imin başını secdeden başka hiçbir şeye eğdirmesin."

'YEMİN ETTİLER VE ASKER GİBİ YÜRÜDÜLER'

Bir süre İstasyon Caddesi'ne yürüyen kalabalık, daha sonra yemin ettikten sonra yürüyüşü sonlandırdı. Alperenlerin asker gibi yürürken 'Vur de vuralım, Öl de ölelim' şeklinde slogan attı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sivaslı Alperenler, Türkmenler için Suriye'ye gidecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER