Siverek'te ehliyet sınavının yapılmaması tepkilere neden oluyor


Şanlıurfa Siverek'te daha önce yapılan ehliyet sınavının son iki ehliyet sınavından beridir yapılmaması tepkilere neden oluyor. Sınavın yapılmama sebebi olarak gösterilen güvenlik gerekçesi Sivereklilere inandırıcı gelmiyor.

Memet sürücü kursu sorumlusu Emrah Baysal, ehliyet sınavlarının Siverek'te yapılmayıp Şanlıurfa'da yapılmasının hem kurs yöneticilerinin hem de sınava girecek olan öğrencilerinin mağduriyet sebep olduğunu söyledi. Baysal, "Öğrencilerimiz sabahın erken saatinde kalkıp 90 kilometre yol gitmekte, aynı zamanda sınava girecekleri okulları bulmaları zaman alıyor. Sınavın Siverek'te yapılmama sebebi olarak güvenlik gerekçesi gösterilmektedir. Bu sebep pek inandırıcı gelmemektedir. Gerek siyasi temsilcilerimizden gerekse de idari yetkililerden bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını talep etmeyiz. Gün geçtikçe gelişmesi gereken ilçemiz ne yazık ki gerilemektedir." dedi.

Sınava giren ğrencilerden Ali Çiftel de yaptığı açıklamada, "Minibüslerle sınava gittiğimizden dolayı belli bir yerde bırakıyorlar, ordan da okulumuzu bulmamız için ya şehir içi minibüslere bineceğiz ya da özel taksi tutacağız. Şehir içi minibüslerle sınava gireceğimiz okula gitmemiz uzun sürdüğünden özel taksi tutuyoruz. Sınavın il merkeznde olmasından dolayı maddi ve manevi zarara uğruyoruz. Uzun bir yolculuğun ardından sınava giriyoruz, bu sınavdan nasıl bir başarı beklenebilir? Yetkililerden sınavın Siverek'te tekrar yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Siverek'te ehliyet sınavının yapılmaması tepkilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER