Askeri bilgi ve belge temin etme davasına devam edildi


İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, tamamı tutuksuz 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasına devam edildi. Bazı sanıklarla avukatların katıldığı duruşmada, tanık ve mağdurlar dinlendi.

Ek iddianamede mağdur olarak yer alan Ferhat Ağaçay, iddianamenin Filiz Albayrak bölümünde, kendisinin kimlik bilgileri ve, "Rus arkadaşları var" şeklinde notun bulunduğunu belirterek, hayatı boyunca Rus arkadaşları olmadığını, sanıklar Filiz Albayrak ve Bilgin Özkaynak'ı tanımadığını söyledi. Ağaçay, şikayetçi de olmadı.

Sanık Safiye Köten'in evindeki aramayla ilgili tanıklığına başvurulan Çağatay Ünsal ise işyerini kapatmak üzereyken polisin gelerek, iki vatandaşın arama esnasında bulunması gerektiğini söylediğini, bunun üzerine eve giderek aramaya katıldığını anlattı. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş'ın sorularını da cevaplayan tanık Ünsal, arama esnasında odaların tamamına girmediğini, polisin kamera çekimi yapıp yapmadığını hatırlamadığını belirtti. Ünsal, polisler evden bazı belgeler bulduğunda Köten'in, "Bunlar benim değil." dediğini aktardı.

Sanık avukatlarından Aykanat Kaçmaz, Köten'in adresine aramaya giden polislerin, dijital veri arayacaklarını ve el koyacaklarını bilerek gittiklerini, bu sebeple imaj kopyası almadıklarını iddia etti. Av. Kaçmaz, "Mahkemeden defalarca istememize rağmen bugün dahi 'Pandora' veritabanı bize verilmiyor. Bu dijital materyallerin kanunen geçerliliği yok. Bu deliller dışında başka delil yoksa bir dakikaya bile beklemeye tahammülümüz yok. Mahkemenin öncelikle dijital verilerin kanuna uygun elde edilip elde edilmediği yönünde karar vermesini talep ediyoruz." dedi.

Duruşmaya, öğleden sonra devam edilmek üzere ara verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Askeri bilgi ve belge temin etme davasına devam edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER