'Sivil toplum kuruluşları barış için daha çok çalışmalı'


İzmir'de, Anadolu Birliği ile Hakkariler Derneği kahvaltıda buluştu. Buluşmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son dönemde yaşanan olaylar konuşulurken barış ortamının sağlanması için birlikte hareket etme kararı alındı. Anadolu Birliği Genel Başkanı Erhan Kahraman, "İzmir'deki sivil toplum kuruluşları barış için daha çok çalışmalı. Anadolu Birliği ve Hakkarililer Derneği, barış ortamının sağlanması için üzerine düşen görevi yerine getirecektir." dedi.

Hasan Sağlam Öğretmenevi'ndeki kahvaltıda toplantıda iki derneğin yöneticileri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör olaylarının nasıl sona erdirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Buralarda 30 yıldır devam eden terörün bir an önce son bulması gerektiğinin altını çizen Kahraman, "Gönül isterdi ki Doğu ve Güneydoğu'da barışı konuşuyor olsaydık ama sürekli çatışma haberlerini duyuyoruz. Sivil toplum kuruluşları olarak, barış ortamının sağlanması adına bizler neler yapabiliriz, bunu konuşmalıyız. Barış için daha çok çalışmalıyız. Bugün iki hemşehri derneği biraradayız. Bundan sonra daha sık görüşmemiz lazım. Projelerimizle sahaya çıkarsak, daha güçlü ses çıkarırız." dedi. Erhan Kahraman, Hakkarililer Derneği'nde 1,5 ay önce yapılan kongrede başkan seçilen Behçet Taş'ın sonuna kadar arkasında olduklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da belirtti.

'BU SORUNU ÇÖZECEKSE HALK ÇÖZER'

Anadolu Birliği Onursal Başkanı Koçali Al ise siyasi partilerin halkı kutuplaştırdığını söyledi. Al, " Siyasiler, çözüm bulmak yerine yaraya tuz basıyor. Halkı daha da kutuplaştırıyor. Biz artık siyasilerden çözüm beklemiyoruz. Bu sorunu çözecekse halk çözer. Halkın tüm kutuplaşmaları bir tarafa bırakarak uzlaşı kültürünü yaygınlaştırması gerekiyor." dedi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER