Başkan Yılmaz: Lüks araba, iyi iş sahibi göstergesi değildir


Yapılardaki iş sağlığı ve güvenliği toplantısına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Lüks araba, iyi iş sahibi göstergesi değildir. İyi iş sahibi göstergesi, işini iyi yapan adamın iyi yaptığı iştir." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi tarafından Atakum ilçesindeki müteahhitlere yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği anlatıldı. Toplantıda konuşan ve müteahhitleri işlerinde iyi olmaları konusunda uyaran Başkan Yılmaz, "Bir taahhüt sahibinin iki tane dairesinin olmasını asla kabullenemiyorum. Ne işi var senin iki daire ile. Lüks araba ile ne işin var? Beş kuruş para kazanan adam altına lüks araba çekip onla gezmeye başlıyor. Bir tane ile de yetinmiyor, ikinciyi alıyor." diyerek serzenişte bulundu. Yapılardaki iş sağlığı ve güvenliğini çok önemsediklerini belirten Yılmaz, "Çok üreteceğiz, çok iş yapacağız ancak çok fazla iş yaparken o yaptığımız işin standardını kalitesini ve işi yaparken ki insan faktörüne yönelik olarak aldığımız tedbir ve standartları, malzemesini de dünyanın gelişmiş ülkelerindeki standartlar seviyesine getirmek zorundayız." dedi.

BEDELİNİ AĞIR ÖDÜYORUZ

Konuştuğu esnada dışarıda hortum katlayan belediye çalışanını gören Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: "Ben çalışanlarımıza üzerlerindeki iş gömleğini giydirebilmek ve bunu alışkanlık haline getirebilmek için tam 2 sene uğraştım. Bazen bizim araçların içinde görüyorum yaka paça açık. Üzerlerinde bizim elemanımız olduğunu gösteren hiç bir şey yok. Hemen plakasını alıyorum ve iletiyorum. 'Kullanan kim, kullananı tanıyamadım' diyerek mahsus söylüyorum. Ben o çalışanın bizim adamımız olduğunu anlamak için 2 sene mücadele ettim. Şimdi üzerinde iş gömleği olmayan personelimizi göremezsiniz. Adam yeri geliyor kask takmıyor. Kaynak atölyesine çalışıyorsa giymesi gereken kıyafetleri giymiyor. Tedbirlerin hepsi insan sağlığı ve güvenliği için olmasına rağmen bunları almakta tembellik yapıyoruz. Aksi takdirde bedelini çok ağır ödüyoruz."

MÜTEAHHİTLER, AĞA PAŞA GİBİ YAŞIYOR

Samsun Valisi İbrahim Şahin de, lüks araç konusuna dikkat çekerek, "Müteahhitler, 700-800 bin TL'lik araçlarla gezildiğine şahit oluyorum." dedi. Şahin, şöyle konuştu: "Bir şehir yeniden şekilleniyor. Siz müteahhitlerin özellikle estetiğe çok önem vermesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız artık yatay gelişmeyi öne çıkarıyorlar. Çok katlı binalar konusunda artık hükümetimizin yaptırımları olacak. Elde edilen rantın artık belediyelere kayması ile ilgili bir çalışma yapılacak. Bir müteahhit bir toprağı alıyor, çok katlı bir bina dikiyor. Bir dairesi ile bir bina öbürü ile lüks araç alıyor, geri kalanı da satıyor, ağa paşa yaşıyor. Belediyeler yolunu yapamıyor ve bir sürü sıkıntılar yaşıyor." Şahin, son olarak müteahhitlerin akıllı bina yapımı konusunda yeni projeler üretmeye doğru gitmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Uzmanı Lütfü Alpsoy, müteahhitlere yapılardaki iş sağlığı ve güvenliğini anlatarak eğitim verdi. Atakum Belediyesi tarafından organize edilen programa Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Uzmanı Lütfü Alpsoy ve ilçedeki müteahhitler katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Yılmaz: Lüks araba, iyi iş sahibi göstergesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER