Siyasilerden ekran karartmaya 'tepkinizi gösterin' çağrısı!

Digitürk yayın platformundan bazı basın kuruluşlarının çıkartılmasını siyasiler de eleştirdi.

Siyasilerden ekran karartmaya 'tepkinizi gösterin' çağrısı!

Digiturk'ün Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'ye yönelik sansürü siyasetçileri ayağa kaldırdı. İşte Digiturk'un sansür kararına gelen siyasilerin o tepkileri...


SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak

Basına uygulanan baskıları kabul etmediklerini belirten Kamalak, “Basın alabildiğine özgür olmalı. Çünkü başta bir iktidar var. Basın özgür olmazsa iktidarın hele hele demokratik sistemin tam olarak gelişmemiş olduğu ülkelerde iktidarın yolsuzluklarını çok af edersiniz pisliklerini kamuoyu nereden öğrenecek.” diye sordu.


Türkiye'deki bütün Digitürk kullanıcılarına çağrıda bulunan ve abonelik sözleşmelerini feshetmelerini isteyen Çıray,

"Saray sakini, kukla iktidarı vasıtasıyla medya operasyonlarını sürdürmektedir. Bu operasyonların sonuncusu Samanyolu, Bugün televizyonu, Samanyolu Haber, Kanaltürk, Irmak TV, Mehtap TV ve Yumurcak TV'nin Digiturk yayın platformundan çıkarılmasıdır. Bu operasyon, basit bir sansür girişimi değildir. Çok daha vahim, daha korkunç ve endişe verici bir basın darbesidir. Darbe, Türk insanının haber alma ve iletişim özgürlüğüne indirilmiştir. Bu darbenin zamanlaması ve şekli, saray sakininin despot otokrasisini sürdürmek için artık göze alamayacağı hiçbir zorbalık türü kalmadığını ortaya koyması bakımından uyarıcıdır. Görmeyen gözler için son ışık, işitmeyen kulaklar için son ses gibidir. 1 Kasım'ın bir hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe dönüş için yegane şansımız olduğunu gösteren ibretlik bir hadisedir." dedi.

MHP 24. Dönem Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan

Tepki gösteren isimlerden biri de MHP 24. Dönem Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan. Türkkan, Twitter hesabından tepkisini şöyle dile getirdi: "Yumurcak TV'nin Digitürk'ten çıkarılmasından daha büyük bir hizmet olmaz bu ülkeye. Fed'in faiz artırımından bile önemli bu."

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer

Biçer, “Sürekli kapanan perdeler, kapanan kapılar nereye kadar bu diktatörlük, nereye kadar bu baskı rejimi dedirtiyor adeta bize. İronik olan, komik olan, trajikomik olan durum, bu kanallardan birisinin de çocuk kanalı olması. Gerçekten Yumurcak TV gibi bir çocuk kanalının, yalnızca çocukların izlediği bir kanalın iktidarı korkutuyor olması, bundan dahi endişe duyuyor olmasını bir kere daha düşünmemiz gerekiyor. Bunu yasaklayan, sansürleyen beyinlerin sağlık açısından, dünyaya bakışları açısından nereye kadar kapatarak, korkutarak, sindirerek nereye varmaya çalıştıklarını bir kere daha düşünmemiz gerekiyor.” dedi.

LDP Genel Başkanı Cem Toker

 “Televizyonlara sansür demek Ortaçağ zihniyetinin devamı demek. Televizyon engellemek, köşe yazarlarını kapının önüne koymak, medya patronlarını sindirmek, faşistlerin kitap toplayıp yakmasının Yeniçağ’a ayak uydurulmuş versiyonudur." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu

"Medya üzerinde ayrıma gidiyor. Bu kabul edilebilir bir konu değil. Bu ülkenin kanunları var. Halkın da habere ulaşma özgürlüğü var. İstediği kanalı seyretme, istediği gazeteyi okuma hakkı var. Bunun önüne çıkarılacak bütün engeller çiğneyip geçilmelidir." dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker

Digiturk’ün özgür medyaya yaptığı sansürle ilgili "Anayasal düzene karşı işlenen suçlar adı altında yürüttükleri bu olgu varsa ilgili yayınlar hakkında soruşturmanın bugüne kadar açılması gerekiyordu. Böyle bir soruşturmada açılmadığına göre yapılan sansürler seçime doğru giderken planlı bir operasyondur.’’ dedi.


"Samanyolu, Bugün Tv ve Kanaltürk, Digiturk'ten keyfi bir biçimde çıkarıldı. Tam bir zorbalık örneği.. Soruşturmanın bahane edilerek kanalların Digiturk'ten çıkarılması zorbalıktan başka bir şey değildir. Digiturk bu kararı, talimatla görev yapan savcılığın isteği üzerine almış... O kararın da hukuki ve vicdani hiçbir dayanağı yoktur... AKP çaresiz kaldığını gördükçe, çıkışı daha çok baskı ve daha çok sansürde arıyor... Kanal kapattırmak, acizliktir... Digiturk üyeliğimi iptal ettireceğim. Yumurcak TV'den korkan bir iktidar, çaresiz ve zavallıdır. Sabah saat 10.00'da Bugün TV'de Tuzla'daki doğa katliamını konuşacaktık. Digiturk abonelerine sahildeki katliamı duyuramayacağız!!"





















<< Önceki Haber Siyasilerden ekran karartmaya 'tepkinizi gösterin' çağrısı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER