Sokağa çıkma yasakları Ankara'da protesto edildi


Güneydoğu'daki bazı il ve ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağı Ankara'da bir grup tarafından protesto edildi. Eyleme katılan Halkların Demokrasi Partisi(HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, burada yaptığı açıklamada bugün Başbakan ile ölümlerin durması için konuştuklarını kendilerine önce hendeklerin kapatılması gerektiğini söylediğini aktardı.

Ankara Emek ve Demokrasi Üçlüsü ile Beyaz Bayrak İnisiyatifi Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını Sakarya Caddesi'nde meşale yakıp slogan atarak protesto etti. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'da katıldı. Kaya, her ne şekilde olursa olsun seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyledi.

Kendilerinin bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini aktaran Kaya; "Ve biz daha bugün Başbakana ölümler dursun, insanlar ölüyor dediğimizde her gün dedikleri gibi bize diyorlar ki önce hendekleri kapatın. Hendekler yokken de Türkiye'de insanlarımızı meydanlarda seçim alanlarında nasıl bombalandığını yaşamadık mı? Bizleri zaten bu noktaya getiren sizin zulümleriniz değil mi? Ankara Garı önünde bombalar patlarken hendekler mi vardı?" ifadelerini kullandı.

Eylemci grup, milletvekili Kaya'nın açıklamalarının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sokağa çıkma yasakları Ankara'da protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER