'Sokağa salanlar da bu davaya dahil edilip, yargılanmalı'


Ankara Adliyesi'nde görülün Yasin Börü ve 3 arkadaşının davasıyla ilgili konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Sokağa salanlar bu davaya dahil edilip yargılanmadığı sürece, sokağa salacak başka kişiler ve yeni isimler bulmaları çok zor olmayacaktır." dedi.

Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK'lı teröristler tarafından 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davası Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davayı takip için gelen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve avukatlar mahkemenin verdiği bir saatlik arada değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Yasin Börü ve arkadaşlarıyla ilgili davanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya bir saat ara verildiğini söyledi. Yapıcıoğlu, "34 sanığın yargılanması yapılıyor. Sanıkların tamamı olay günü Yasin Börü ve arkadaşlarını öldürme fiiline katıldığı iddia edilen, ellerinde sopalarla, bıçaklarla, silahlarla bu olayı fiilen gerçekleştirdiği iddia edilen kişiler yargılanıyor. Ama onları sokağa çağıranların hiçbir tanesi bu dosyada sanık olarak yargılanmıyor." diye konuştu.

"Sokağa salanlar bu davaya dahil edilip, yargılanmadığı sürece sokağa salacak başka kişiler ve yeni isimler bulmaları çok zor olmayacaktır." diyen Yapıcıoğlu, davanın sağlıklı bir şekilde yapılmasını ve sorumlulara hak edilen cezaların verilmesini talep etti.

Dava avukatı Murat Sadak ise sanıkların kimlik tespiti yapıldıktan sonra 2 sanığın ifadesine geçildiğini ancak 2 sanığın da önceki ifadelerini inkar ettiğini söyledi. Sadak, "Olay yerinde kimseyi görmediklerini ve bir tanesi olay yerinde olmadığını söyledi. Diğer sanıklarının ifadelerine geçildi. Kısmen ifadeleri alındı. Ama şuana kadar ifade veren sanıklar üç maymunu oynadı; görmedim, duymadım, orada değildim." ifadelerini kullandı. Sadak, olayın tüm sorumlularının dosyaya dahil edilmesi talebinde bulunacaklarını vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Sokağa salanlar da bu davaya dahil edilip, yargılanmalı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER