Sokak hayvanlarının beslenme terminalleri yenileniyor


Antalya'da sokak hayvanlarının su ve mamaya daha kolay erişmesi için parklara konulan beslenme terminalleri Konyaaltı Belediyesi tarafından daha modern olanlarıyla yenileniyor.

İlçe sınırlarındaki 15 parkta yer alan terminalleri değiştirmeye Mevlana Parkın'ndakilerle başladıklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Tüm canlıların yaşam haklarının korunması bizim sorumluluk alanlarımızdan birini oluşturuyor. Sahipsiz sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılaması için Konyaaltı'nın muhtelif yerlerine su ve mama kabı yerleştirdik. Böylece beslenme ihtiyaçlarını daha sağlıklı koşullarda yerine getirebiliyorlar. Bir köpeğin kış ayında 17 saat, bir kedinin ise 6 saat aç kalması halinde öldüğü gerçeğinden yola çıkarsak, bu çalışmanın önemi çok daha iyi anlaşılabilir." diye konuştu.

Başkan Muhittin Böcek, beş yılda Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'yle 3 bin 600 sokak köpeğini ve bin kediyi kısırlaştırdıklarını, sahiplendirme programıyla da bin 600 köpeği ve 750 kediye de yeni yuva bulduklarını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Sokak hayvanlarının beslenme terminalleri yenileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER