Sol Partiye göre Kırmızı-Kızıl-Yeşil koalisyonun şansı yok


Alman Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi, federal düzeyde Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller'le koalisyon kurmaları için 'siyasi atmosferin' henüz elverişli olmadığını söyledi.

İkinci devlet kanalı ZDF'de 'Yaz Söyleşileri' kuşağında Gysi, "Federal düzeyde iki parti istedi diye iktidar ortaklığı yapılmaz, ki tarafların böyle bir isteği bile yok." dedi. Gysi, tarafların istekli olmaları durumunda bile toplumda bir iktidar değişikliği için müsait hava olmadığı görüşüne yer verdi.

Mülteci politikaları konusunda ise Gysi'nin parti programına aykırı düşecek açıklamaları dikkat çekti. Federal Ordu'nun yurtdışı görevlere karşı olan partinin liderlerinden Gysi, ancak Akdeniz'de insanları kurtarma söz konusu olduğunda bunun geçerli olmadığını dile getirdi. Bunun yanı sıra Gysi, "Tüm insanlığın Almanya'da yer bulamayacağının bilincindeyiz." diyerek, ülkeye gelen mültecilerin hepsinin kalmasının mümkün olmayacağını ima etti. Halbuki partisinin programında tüm mültecilerin geri gönderilmemesi talep ediliyor.

Partisinin Meclis Grubu Başkanlığı'ndan çekilme kararıyla ilgili ise Gysi, "Çoğu siyasetçiler çok geç gidiyorlar." diyerek, kendisinin böyle yapmak istemediğini, itibar kaybına uğramadan siyasetten çekileceğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Sol Partiye göre Kırmızı-Kızıl-Yeşil koalisyonun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER