Soner Demirtaş yarı finalde

Avrupa Kadınlar ve Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası Letonya'nın başkenti Riga'da devam ediyor.

Soner Demirtaş yarı finalde

Şampiyonanın üçüncü gününde erkeklerde mindere çıkan güreşçimiz Soner Demirtaş, Ermeni rakibini yenerek yarı finale yükseldi.

Riga Arena'da yapılan şampiyonada erkekler 74 kiloda mücadele eden Soner Demirtaş ilk maçında Rus rakibine şans tanımamış, üstün bir güreşle minderden 7 - 0 galip ayrılmıştı.

Bu galibiyetle çeyrek finale kalan Soner Demirtaş, Ermenistan’dan Grigor Grigoryan ile yarı finale çıkmak için karşılaştı. Müsabakada üstün olmasına rağmen rakibinin oyunuyla çizgi dışına çıktığı için 1-0 geriye düşen Soner Demirtaş, peş peşe dalıp bastırarak aldığı puanlarla bir anda 4 - 1 öne geçti ve ilk 3 dakikayı da 4 - 1 galip kapattı.

Soner Demirtaş, ikinci yarıda da etkili bir güreş çıkardı. Yine Ermeni rakibi Grigor Grigoryan'a dalıp bastırarak aldığı puanlarla 12 - 1 üstünlük sağlayan Soner Demirtaş, müsabakanın bitimine 21 saniye kala (5.39) teknik üstünlükle galip geldi.

Soner Demirtaş’ın yarı finaldeki rakibi ise Polonya'dan Andrzej Piotr Sokalski oldu. Milli güreşçinin Polonyalı rakibini geçmesi durumunda finaldeki rakibi ise Azerbaycan'dan Jabrayil Hasanov olacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Soner Demirtaş yarı finalde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER