Sosyal Demokrat Parti'de Fahimi'nin yerine Barley geliyor


Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, bu yılın sonunda görevini Katarina Barley'e devrediyor.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, bugün düzenlediği basın toplantısında parti yönetiminin Barley'in adaylığını onayladığını duyurdu. Gabriel, Fahimi'nin gelecek ay yapılacak Genel Kurul'a kadar görevine devam edeceğine dikkat çekerek çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkent Berlin'de Barley'in adaylığı sürpriz oldu. Federal düzeyde çok tanınmış biri olmayan Barley, 2013'deki genel seçimlerde Federal Meclis Üyesi olmuştu.

Köln doğumlu Barley'in seçim bölgesi ise Rheinland-Pfalz'daki Schweich kenti. SPD'nin sol kanadı mensubu olan Barley, Federal Meclis'te Yaşlılar Şurası'nın yanı sıra Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyesi. SPD Trier-Saarburg'un yönetim kuruluna 2005'te dahil olan Barley, 2010'dan itibaren bu teşkilatın başkanı seçilmişti. Hukuk eğitimini Margburg Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra avukat olarak çalışmış Barley, daha sonra Rheinland-Pfalz Eyalet Meclisi ve Federal Anayasa Mahkemesi'nde çalışmıştı. Hakim olarak da çalışan Barley, 2008'den milletvekili olana kadar Rheinland-Pfalz'ın Adalet Bakanlığı'nda raportörlük yapmıştı.

Federal Çalışma Bakanlığı Devlet Müsteşarı olacak olan Fahimi'ne yerine Barley'in geçmesi için Genel Kurul'dan onay çıkması gerekiyor. Önümüzdeki ayda yapılacak toplantıda Barley'in seçileceğine ise kesin gözüyle bakılıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Sosyal Demokrat Parti'de Fahimi'nin yerine Barley geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER