Soylu'dan asgari ücret açıklaması


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı. Soylu, "Asgari ücretin vergi diliminden dolayı bin 300 liralık belirlenen rakamın altına düşürülmemesi için elimizdeki maliyet tablomuzu tekrar gözden geçireceğimiz ifade ediyoruz. Ağustos ola hayrola." dedi.

Süleyman Soylu, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau ile iki ülke arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması imzaladı. Soylu, imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal' ın Ağustos ayından itibaren vergi diliminden dolayı asgari ücretin bin 300 liranın altına inebelieceği sözlerine işaret edilip konuya dair yorumlarının sorulunca şunları kaydetti:

"Maliye Bakanı ile ters düşmek işimize gelmez. Asgari ücret alan vatandaşlarımızla da ters düşmek işimize gelmez. Hiç merak etmeyin bir orta yol buluruz. Hem sayın başbakanımız hem de cumhurbaşkanımız bu konuya hassasiyet göstermektedirler. Son asgari ücret rakamını belirttiğimiz toplantıda bu konunu ağustos ayı sonunda tekrar masaya geleceğini ve bu konuda işçi sendikalarımızla karşılıklı bir mutabakatımız olduğunu ve bu konuyu değerlendireceğimizi asgari ücretin vergi diliminden dolayı bin 300 liralık belirlenen rakamın altına düşürülmemesi için elimizdeki maliyet tablomuzu dengemizi tekrar değerlendireceğimizi ifade ediyoruz. Onun ötesinde herhangi bir gelişme söz konusu değildir. Maliye Bakanı ile bu konuyu karşılıklı değerlendiriyoruz. Ağustos ola hayrola."

"ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ VERENLER ALO 170'E İHBAR EDİN"

Asgari ücretin altında maaş vermek konusunda bir takım girişimlerin olduğunu belirten Soylu, vatandaşların Alo 170 dahil Bakanlığımızın tüm birimlerine bu konudaki ihbarlarını özellikle iletilebileceğini söyledi.

Soylu, "Alo 170 vasıtasıyla bir takım şikayetler söz konusu. Bu şikayetler asgari ücretin yükselmesinden dolayı etkilenmek istemeyen bir takım işverenlerin özellikle bu taşeron sisteminde bizi karşı karşıya bırakan bir şikayet olarak durmaktadır. Asgari ücretin altında maaş vermek konusunda bir takım girişimlerin söz konusudur. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konuda Bakanlığımızın tüm birimlerini harekete geçirdiğimiz bilinmelidir. Bu konuda her kim böyle bir teklifle karşı karşıya kalıyor ise Alo 170 dahil Bakanlığımızın tüm birimlerine bu konudaki duyurularını ve bu konudaki ihbarlarını özellikle iletebilirler. Biz dört koldan asgari ücretin altındaki maaş olmamasını temin etmekle sorumluyuz. Kim bu konuda milletin hakkına yönelik bir süreci ortaya koymaya çalışıyorsa bizim görevimiz bunu engellemektir. Asgari ücretin yüzde 30 artmasından dolayı eğer böyle bir süreç söz konusu oluyor ise bunun hemen bakanlığımıza telefonla alo 170 hattına iletilmesi bizim için ehemmiyet taşımaktadır. Emeğin hakkı bizim hükümetimizin en önemli sorumluluğudur." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Soylu'dan asgari ücret açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER