Arda Turanlı La Liga rekorlarla sona erdi

La Liga süprizlerle ve rekorla bitti

Arda Turanlı La Liga rekorlarla sona erdi

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2012-2013 sezonu süprizler ve rekorla sona erdi.

Şampiyonluğunu haftalar öncesinden ilan eden Barcelona sahasında oynadığı maçta Malaga'yı 4-1 yenerek, Real Madrid'in geçen sezon kırdığı ligi en fazla puanla bitirme rekorunu 100 puanla egale etti.

Lig ikincisi Real Madrid'de Osasuna karşısında alınan 4-2'lik galibiyetten daha çok taraftarın teknik direktör Jose Mourinho'ya gösterdiği tepki konuşuldu.

Santiago Bernabeu Stadı'nda Real Madrid teknik direktörü olarak son maçına çıkan Mourinho, taraftarı ikiye böldü. Tribünlerin büyük bölümü Portekizli hocayı ıslıklarken, bir kısmı da alkışladı.

Ligi 3. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma hedefini gerçekleştiren Atletico Madrid ise deplasmanda Real Zaragoza'yı 3-1 yendi. Atletico'da sezonun ilk golünü atan Arda Turan, son maçta da rakip fileleri havalandırarak boş geçmezken, ligi 5 golle tamamladı. 

Bu sezonun süpriz takımı Real Sociedad ise deplasmanda Deportivo'yı 1-0 yenerek Valencia'nın deplasmanda Sevilla'ya 4-3 yenilmesiyle 4'üncülüğe tekrar yükseldi ve Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynayarak katılmaya hak kazandı.

La Liga'da Mallorca, Deportivo La Coruna ve Real Zaragoza 2. Lig'e düştü.

İspanya 2. Ligi'nde ise lider Elche takımı, sezonun bitimine 1 hafta kala La Liga'ya çıkmayı garantiled
<< Önceki Haber Arda Turanlı La Liga rekorlarla sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER