Avrupa'nın en büyüğü onlar

Genç Erkek Milli Takımı’mız, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Sırbistan’ı 85-68 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupa'nın en büyüğü onlar

Gençler, ümitlerin Avrupa Şampiyonası’ndaki zaferinden sadece 14 gün sonra gençler aynı başarıyı tekrarlamış oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu da Egemen Güven oldu.

Konya’da düzenlenen Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, finalde Sırbis-tan’ı 85-68 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. Karşılaşmaya 6-1’lik seriyle başlayan millilerimiz, yaptığı iyi savunmayla da Sırbistan’a sayı şansı tanımadı. İyi oyununu maçın ilerleyen dakikalarında da devam ettiren Ay-Yıldızlılar, ilk çeyreği 25-11 önde tamamladı. Müsabakanın başındaki etkili basketbolunu ikinci 10 dakikada da sürdüren Genç Milliler, soyunma odasına 36-28 önde gitti. İkinci yarıya üst üste basketlerle başlayan Türkiye, farkı giderek açmaya başladı. Rakibine iyi savunma yaparak direncini kıran Milliler, final periyoduna 68-46 avantajlı gitti. Son bölümde kaldığı yerden devam ederek başlayan Gençlerimiz, Sırbistan’ı 85-68 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. Millilerimizde pota altının etkili ismi Egemen Güven, hem turnuvanın en değerlisi seçildi, hem de en iyi 5'te yer aldı. Güven, turnuvayı 13.9 sayı, 7.3 ribaund, 0.7 asist ortalamasıyla oynadı. Öte yandan şampiyonada Hırvatistan, Yunanistan’ı yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Millilerimizin yeni hedefi Dünya Şampiyonluğu

Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı 85-68 mağlup ederek üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaşan basketbolcularımız, büyük sevinç yaşadı. Müsabaka sonrasında duygularını aktaran sporcularımız, gelecek sene Dünya Basketbol Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak istediklerini söyledi. Mücadeleyi 15 sayıyla bitirerek yıldızlaşan Furkan Korkmaz, uzun ve yorucu maratondan sonra zirveye çıkmanın çok güzel olduğunu belirtti. Korkmaz, "Kupayı kazandık. Çok mutluyuz. Şimdi sıra dünya şampiyonu olmakta." dedi.
<< Önceki Haber Avrupa'nın en büyüğü onlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER