Aziz Yıldırım'a aday olma uyarısı

Yamen Uzun: Aziz Yıldırım'ın tekrar başkan seçilmesi kaos getirir...

Aziz Yıldırım'a aday olma uyarısı

Fenerbahçe Kulübü'nde önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul'da başkanlığa adaylığını açıklayan Yamen Uzun, yaşanan 3 Temmuz sürecinden sonra Aziz Yıldırım'ın tekrar başkan seçilmesinin Fenerbahçe'ye yarar değil kaos getireceği düşüncesinde olduğunu söyledi.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan adayı Uzun, sarı - lacivertli kulübün önümüzdeki seçimli genel kurulunda pozitif değişim, tüm kesimlerle barış sloganıyla başkanlığa aday olmaya karar verdiğini belirterek, "Aziz Yıldırım'a yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Gelinen bu süreçte Aziz Yıldırım'ı maruz kaldığı bu siyasal ve sosyal mühendislik hatasına Fenerbahçe'nin kurban edilmemesi adına aday olmak istiyorum. Aziz Yıldırım'ın aday olması yarar değil, zarar getirir." diye konuştu.

3 Temmuz süreci ile başlayan ve devam eden süreçte Fenerbahçe'nin kurban seçildiğini iddia eden Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk futbolunun Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılması sosyal mühendislik hatası olduğunu düşünüyorum. Gelinen noktada başta Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler yıprandı. Hem kulübün fazla yıpranmaması için kan değişikliğine hem de bir yönetim felsefesi değişikliğine ihtiyaç vardı.

Ben şahsen Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'ye hizmet eden yöneticilere teşekkür ederim. Aziz Yıldırım'ın yaşanan süreçte duruş ve mücadelesine de saygı duyuyorum. Amaç kimseye muhalefet yapmak değil. Şu ana kadar gösterilen duruşu daha ileriye taşımak. Tüm kesimlerle barıştırmak amacıyla sorumluluk alıyoruz.

Biliyorsunuz 3 Temmuz süreci henüz sona ermedi. Gerek yargıtay süreci gerekse UEFA'daki süreç devam ediyor. Eğer verilecek karar olumsuz çıkarsa gelinen nokta ortada olacaktır. Bu nedenle genel kurul üyeleri bunları düşünerek karar vermek zorundadırlar. Aziz Yıldırım'ın tekrar aday olması yarar değil zarar getirir." 

Yamen Uzun, Aziz Yıldırım'ın büyük başkan olarak kalmasını ve her zaman danışılan kişi olması gerektiğini kaydetti. Uzun, hiçbir siyası ve sivil toplum örgütünden destek almadan aday olduğunu zaten Fenerbahçe'nin başkanlığına hiç bir güç tarafından atama yapılamayacağını kararı genel kurulun vereceğini belirtti.

Yamen Uzun, mevcut başkan Aziz Yıldırım'ın icraatçı bir başkan olduğunu fakat kamuoyundan tepki aldığını belirterek, "Türk spor kamuoyunda Aziz Yıldırım kanalıyla gelen bir ayrılmışlık söz konusu. Fenerbahçe'ye karşı diğer kulüplerin tepkisi var. Kendisini başarılı buluyorsam da yeterli performansı göstermediği kanaatindeyim. Biraz daha sempatik, biraz daha barış dolu olmalıydı." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

<< Önceki Haber Aziz Yıldırım'a aday olma uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER