Beşiktaş futbol direktörünü buldu

Beşiktaş camiasında son günlerin en önemli gündem maddesi olan sportif direktörlük konusunda son sözü Başkan Fikret Orman söyledi.

Beşiktaş futbol direktörünü buldu

Siyah Beyazlı kulüp için faal olarak teknik direktör ve oyuncu arayışlarında bulunan ancak camiadan gelen tepkiler nedeniyle durumu netleşmeyen Önder Özen, Beşiktaş'ın yeni futbol direktörü oldu.

Başkan Fikret Orman, Zico döneminde Fenerbahçe'de görev yaptığı için Siyah Beyazlı camiada tepki çeken bu görevlendirmeyi bugün Akaretler'deki kulüp binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

İşte Orman'ın, Önder Özen ile birlikte katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamalar:

"Çok yorucu olan bir sezonu kapattık. İlk göreve geldiğimiz günden beri, ben ve arkadaşlarım futbolla ilgili görüşlerimizi paylaşmıştık. Futbolun yöneticilerden ziyade profesyonellerin etkin olduğu hale getirmek istiyorduk. Ama bildiğiniz gibi olağanüstü bir şekilde göreve gelmiştik. Görevi aldığımızda mevcut olan büytük sıkıntılardaki bir kulüptü. Beşiktaş yükümlülükleri açısından tekrar güvenilir bir kulüp haline gelebilmesi açısından önemli adımlar attık.

Eski şube sorumlumuz Tamer Kıran'ın futbolda yeniden yapılandırmayla ilgili buluştuk. O toplantıda da anlattığımız gibi Beşiktaş'ın tüm birimleriyle alakalı meselelerde, daha kolay hesap verir bir durum oluşturmak istiyorduk.

Bütçemiz, önümüzdeki yıllarda 100 milyon dolarların üzerine çıkacak. Bu bütçeleri tek başına idare etmek çağın şartlarından değildi. O dönem bunun planlarını anlatmıştık. Şu anda sunduğumuz bugüne ait bir plan değildir.

Bu bütçelerde gerek başkan gerek yöneticiler olsa bile, yetkisi olup sorumluluğu olmayan insanlar tarafından idare edilmesinin yanlış olduğunu düşünmekteyiz.

Tamer kıran ile yaptığımız planların artık sonuna geldik. Futbolumuzun artık bir direktörü vardır. O da yanımda oturan Önder Özen'dir. Ona da camiamıza da hayırlı olmasını diliyorum. Artık futboldan tüm sorumlu kişi Önder Özen'dir. Buna alt yapı da A takımı da izleme de dahildir.

3 senelik bir kontrattır bu. Önder Beyin sorumluğundan futbol üst seviyeye taşınacaktır. Hiçbir transfer, sadece Önder Beyin insiyatifinde değil, bir ekibin çalışmasının sonucunda gerçekleşecektir. Bu sistemi de bizim desteğimizle Önder Özen kuracaktır.
<< Önceki Haber Beşiktaş futbol direktörünü buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER