Beşiktaş nasıl şampiyon olur?

İlk yarıdaki performansının üzerine çıkan siyah-beyazlılar nasıl şampiyon olur?

Beşiktaş nasıl şampiyon olur?

Büyük maçlarını geride bırakan Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı rakiplerinden daha az olarak gösteriliyor. Otoritelerin, bu ‘kehanetlerine’ delili ise deplasman maçlarının fazlalığı… Ancak, siyah-beyazlıların geride kalan 9 haftada sıralamada kendinden aşağı sıradaki takımlarla oynayacağı gözden kaçırılıyor. Beşiktaş, 25 haftada kendinden aşağı sıradaki takımlardan sadece Gaziantepspor’a kaybetti; o da son dakikada uzun yıllar unutulmayacak bir golle. Ancak Beşiktaşlıları zorlu maraton öncesi umutlandıran rakamlar bununla da sınırlı değil.

Trabzonspor maçından sonra başladı 

Siyah-beyazlılar sezonun ilk yarısında 9 ile 17. haftalar arasında (Yani yine berabere biten Trabzonspor maçı sonrası) oynadığı 9 maçı da kaybetmedi. Bu periyotta 6 galibiyet alan 3 de beraberlik yaşayan Kartal, 21 puan topladı. Üstelik bu süreçteki 4 maçta Fernandes’ten yararlanılamadı; tıpkı önümüzdeki 3 haftada olacağı gibi ikinci yarı aynı dönemde 4 puan fazla topladı

43 puandaki Beşiktaş’ın, şampiyonluk için bu performansını geliştirmesi gerektiği ortada; Kartal da bunun işaretini vermiş durumda. Beşiktaş, ikinci yarının geride kalan 8 haftasında 13 puan topladı 1 kez yenildi. Sezonun ilk yarısında aynı dönemde ise 3 yenilgi yaşayan siyah-beyazlılar 9 puan toplayabilmişti. Kısacası; vites yükselten, artık daha kontrollü bir futbol oynayabilen, deplasmandaki son iki maçında gol yemeyen Beşiktaş’ın kalan sürede beklenilen puanları toplaması hiç de imkansız değil.
<< Önceki Haber Beşiktaş nasıl şampiyon olur? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER