Beşiktaş'ın yıldızları düşüşte

Süper Lig'in ikinci yarısına kötü başlayan Beşiktaş'ta, yıldız oyuncuların düşük performansı bu sonuçlarda etkili oldu.

Beşiktaş'ın yıldızları düşüşte

''FEDA'' mesajıyla sezona başlayan ve ilk yarı sonunda averajla ikinci  sırada yer almayı başaran siyah-beyazlı futbol takımı, ikinci yarıda henüz  galibiyet alamadı. Manuel Fernandes, Hugo Almeida, Filip Holosko ve Oğuzhan  Özyakup'un formsuzluğu kötü sonuçları beraberinde getirdi.
         
Teknik direktör Samet Aybaba'nın da şikayetçi olduğu yıldız oyuncuların  formsuzluğu sonrası Beşiktaş, ikinci yarıda henüz galibiyet sevinci yaşayamadı.  Bu oyuncuların düşüşte olduğu dönemde siyah-beyazlı ekip 2 galibiyet ve 1 yenilgi  aldı. Beşiktaş, bu 3 karşılaşmada sadece 2 puanı hanesine yazdırdı, lider  Galatasaray'ın 5 puan gerisine düştü.
         
İlk yarıda etkiliydiler
         
Süper Lig'in ilk yarısında Beşiktaş toplam 38 gole imza attı. Bunların  24'ünü Fernandes, Almeida, Holosko ve Oğuzhan rakip filelere gönderdi.
         
Portekizli golcü Almeida, ligin 17 haftası sonunda takımına 9 gol  kazandırırken, Holosko da 8 kez rakip fileleri havalandırdı. Bu dönemde Fernandes  5 kez, Oğuzhan ise 2 kez gol sevinci yaşadı. Ancak siyah-beyazlı takımın yıldız  oyuncuları, ikinci yarıda henüz golle tanışamadı.
         
Almeida sakatlıklarla boğuşuyor
         
         
Beşiktaş'ın ilk yarıda hücumdaki en etkili oyuncularından biri olan  Almeida, ikinci yarıda sakatlıklarla mücadele etmek zorunda kaldı.
         
İkinci yarıdaki ilk maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında  forma giyen Portekizli oyuncu, sakatlığı nedeniyle Galatasaray derbisinde  oynayamadı. Son olarak Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan  siyah-beyazlı futbolcu, 14. dakikada sakatlanınca oyunu terk etmek zorunda kaldı.  Yapılan kontrollerin ardından sağ ayak arka adalesinde kısmi yırtık olduğu tespit  edilen Almeida'nın tedavisinin 4-6 hafta arasında süreceği açıklanmıştı.
         
Fernandes, sakatlık sonrası toparlanmaya çalışıyor
         
Siyah-beyazlı takımın bir diğer Portekizli oyuncusu Fernandes ise  sakatlığının ardından form tutmaya çalışıyor. Ligin ilk yarısında attığı goller ve asistleriyle takımına zirve  mücadelesinde büyük katkı veren Fernandes, ilk yarıdaki son 4 maçta takımını  yalnız bıraktı. Sakatlığının geçmesinin ardından görev almaya başlayan tecrübeli  oyuncu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray ve Kardemir Karabükspor  maçlarında etkisiz bir görüntü ortaya koydu.
         
Holosko ''sustu''
         
Almeida ile birlikte takımının en golcü oyuncusu olan Filip Holosko,  sezonun ikinci yarısına sessiz başladı. Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 10 gole imza atan  Slovak oyuncu, ikinci yarıdaki 3 maçta takımına gol kazandıramadı.
         
Oğuzhan da düşüşte
         
Genç yaşına rağmen sezonun ilk yarısındaki karşılaşmalarda takım  arkadaşlarına hazırladığı gol pozisyonlarıyla dikkatleri üstüne çeken Oğuzhan  Özyakup da ikinci yarının etkisiz oyuncularından biri oldu. Sezonun ilk yarısında ligde 2 gol atan ve 3 asist yapan genç futbolcu,  ikinci yarıda ise henüz gol sevinci yaşayamadı.
<< Önceki Haber Beşiktaş'ın yıldızları düşüşte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER