Bursaspor mu, yoksa Fenerbahçe mi avantajlı?

Süper Lig'de oynanacak Bursaspor - Fenerbahçe maçı öncesi dikkat çekecek analiz.

Bursaspor mu, yoksa Fenerbahçe mi avantajlı?

Bursaspor,  Son 3 Sezonda Fenerbahçe’yi Yenemedi. ( Son Galibiyet Şampiyonluk Yaşanan 2009-10 Sezonu 22.Haftasında 3-2 )

Bursaspor, son 3 sezonda Fenerbahçe karşısında resmi maçlarda galibiyet alamadı. Fenerbahçe 2010-11 sezonundan beri Bursaspor’a karşı 9 resmi maçta 6 galibiyet 3 beraberlik aldı. 2010-11 sezonunda oynanan iki maç 1-1 ve 0-0 berabere biterken 2011-12 sezonunda oynanan 3 maçı da Fenerbahçe kazanmıştı. Geçen sezon Bursa’da oynanan lig maçı 1-1 berabere bitti. Ziraat Türkiye Kupası gruplarında oynanan iki maçı da Fenerbahçe 3-2 ve 3-0’lık skorlarla kazanmıştı. Fenerbahçe geçen sezon sahasında oynadığı maçı da 4-1 kazandı. Bursaspor, Fenerbahçe karşısında son galibiyetini şampiyonluk yaşanan 2009-10 sezonu 22.haftasında İstanbul’da 3-2’lik skorla almıştı. 

Bursaspor Süper Lig’de 4 Maçtır Gol Yemiyor. ( Son 4 Haftada 10 Puan Topladı )

Bursaspor Süper Lig’de oynadığı son 4 maçta gol yemedi. Süper Lig’in 6.haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile 0-0 berabere kalan Bursaspor daha sonra sırasıyla deplasmanda Karabükspor’u 1-0, sahasında Kayserispor’u 2-0 ve geçen haftada deplasmanda Torku Konyaspor’u 1-0 mağlup etmeyi başardı. 

Fenerbahçe’ye Bu Sezon Golleri Rakip Takımın Yabancı Oyuncuları Atıyor. 

Fenerbahçe bu sezon Süper Lig’de oynadığı 9 maçta 9 gol yedi. Fenerbahçe kalesinde 9 gol görürken bu golleri daha çok rakip takımların yabancı oyuncuları kaydetti. Geçen hafta Gaziantepspor’un golünü Bosnalı Stilic atarken geçen hafta K.Erciyesspor’un golünü Kosta Rikalı Azofeifa kaydetmişti. Kasımpaşa karşısında 3-2 kazanan Fenerbahçe’ye golleri Arjantinli Scarione ve Hollandalı Donk atarken 5-2 kazanılan Sivasspor maçında konuk takımın gollerini Brezilyalı Cicinho ve Faslı Aatıf atmıştı. Sezonun ilk haftasında ise Torku Konyaspor’un 3 golünden bir tanesini Çek oyuncu Tomas Borek atarken diğer golleri Recep Aydın ve Ali Çamdalı kaydetmişti. Sezon başı oynanan TFF Süper Kupa maçında da Galatasaray’ın tek golünü Fildişi Sahili vatandaşı Drogba kaybetmişti. 

Ersun Yanal İle C.Daum En Son 2005-06 Sezonunda Karşılaşmış, Ersun Yanal’ın Yönetimindeki Manisaspor Sahasında Fenerbahçe’yi 5-3 Yenmişti.

Ersun Yanal ile Christoph Daum en son 2005-06 sezonunda karşılaşmıştı. Manisaspor sahasında Fenerbahçe’yi 5-3 yenerken şampiyonluk yolunda sarı-lacivertli takım önemli 3 puan yitirmişti. İki teknik adam bu maç dahil toplamda 8 kez resmi maçta karşılaşmış her iki teknik adamda 4’er kez sahadan galip ayrılmıştı.  

Fenerbahçe Son 3 Deplasman Maçında 3 Galibiyet Aldı.  

Fenerbahçe sezonun ilk maçında Torku Konyaspor’a deplasmanda 3-2 kaybetmişti. Bu maçın ardından Fenerbahçe 3 deplasman maçını da kazandı. Kasımpaşa karşısında 3-2, Gençlerbirliği karşısında 1-0 kazanan Fenerbahçe son olarak K.Erciyesspor’u 2-1 yendi. 

Bursaspor Bu Sezon Belluschi’nin Oynadığı Maçları Kaybetmedi. 

Bursaspor bu sezon Fernando Belluschi’nin oynadığı 6 resmi maçta 4 galibiyet 2 beraberlik aldı ve hiç yenilmedi. Süper Lig’de Galatasaray (0-0), M.P.Antalyaspor (2-1), Karabükspor (1-0), Kayserispor (2-0), T.Konyaspor (1-0) maçlarında oynayan Belluschi ayrıca 2-2 biten Vojvodina maçında da oynamıştı. Bursaspor ilginçtir bu sezon Belluschi’nin oynamadığı 5 resmi maçı da kazanamadı. Bursaspor bu maçlarda 1 beraberlik 4 yenilgi aldı. 

<< Önceki Haber Bursaspor mu, yoksa Fenerbahçe mi avantajlı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER