Fenerbahçe alkışlarsa Galatasaray ne yapacak?

Süper Lig bitti, şampiyon da belli oldu ancak tartışmalar bitmedi. Şimdi yeni bir trend var alkış...

Fenerbahçe alkışlarsa Galatasaray ne yapacak?

Sözlerimize öncelikle şampiyon olan Galatasaraytebrik etmekle başlayalım. Sarı kırmızılılar bu sezon şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiler. Tam anlamıyla şaibesiz ve futbolcuların alınlarının teriyle elde ettikleri bir şampiyonluk. Sarı kırmızılı yönetim ve teknik direktör Fatih Terim'in katkıları da yadsınamaz. Galatasaray her anlamda doğru yolda olduğunu cümle aleme kanıtladı.

Ancaaak tartışmasız şampiyon çıkaran ligimizde yeni bir tartışma bulmakta da üstümüze yok. Şimdi herkesin aklında bu soru var "Fenerbahçe şampiyon Galatasaray'ı evindeki maçta alkışlayacak mı?" Bu sorunun cevabı için neyse ki fazla beklemeyeceğiz. Pazar akşamı herkes bir anlamda rahatlayacak. 

Bu kimilerine göre son derece kritik konuda! yapılan yorumlara şahit oluyoruz. En fazla öne çıkarılan beklenti ise Türk Futbolunun milat atlayacağı. Fenerbahçe eğer Galatasaray'ı alkışlama cesaretini gösterirse futbolumuz tabir yerindeyse bir gecede kurtulmuş olacak. 

Devamlı gündemde tutulan bu istek nedense hep Galatasaraylılardan geliyor. Aralarında samimi olanlar da var ancak, bazılarının bu konuyu biraz da bıyık altından gülerek söyledikleri çok ortada. Şampiyonluk kupasının Saraçoğlu'nda verilmesini isteyenler bile var! Abdullah Kığılı gibi alkış sorusu yöneltilen Fenerbahçeliler ise "madem barış sağlanacakmış, suçlu ben olmayayım" korkusuyla "tabi alkışlarız" diyor ancak sarı lacivertli taraftarın tepkisiyle karşılaşıyor.

Tartışılan konu ve beklenti samimi olunduğu taktirde son derece önemli, ancak iki tarafı da memnun etmeyeceği kesin. Burada asıl yük Fenerbahçe'nin omuzlarında olacak. Galatasaray cephesinden bakıldığında istekte bulunmak son derece kolay görünüyor. Fenerbahçe açısından ise bu kolay göğüslenecek bir durum değil. Daha geçtiğimiz sezon şampiyonluk kupasını kendi evinde Galatasaray'a verdiren Fenerbahçe'nin hemen bir yıl sonra bu kez de rakibini alkışlayarak uğurlaması sarı lacivert renklere gönül verenler için kolay hazmedilecek bir durum değil.

Bunları söyleme amacım Türk futbolunda sağlanmak istenen barışa çomak sokmak değil elbette, ancak ağır yükün sadece bir takımın omuzlarına bindirilmesi bana biraz tuhaf geliyor. Bence doğru olan böyle bir gelenek başlatılacaksa bu yıl karar alınıp gelecek yıldan itibaren uygulamaya konulması. Böylece herkes başına geleceği bilip ona göre hazırlığını yapar. Bir sezon boyunca da yapılacak organizasyonlarla taraftarlar ve futbolcular bilinç olarak hazırlanır. Federasyon bunu kural haline de getirebilir.

Derbiye çok az bir süre kala bir konuya da dikkat çekmek gerekiyor. Alkış konusunda fazlaca ısrarlı olunması Saraçoğlu'ndaki atmosferi daha da gerebilir. İşin sonunda kaş yapayım derken göz çıkarmak da var...

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com
















<< Önceki Haber Fenerbahçe alkışlarsa Galatasaray ne yapacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER