Taner Yıldız'dan iddialara cevap!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız üçüncü nükleer santralin İstanbul’a yapılacağı iddialarını Samanyolu Haber Tv’de katıldığı Günlük Özel programında cevapladı..

Taner Yıldız'dan iddialara cevap!

Bakan Yıldız, İstanbul gündemimizde yok bunlar spekülasyon” dedi..
 
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını cevapladı. Nükleer santrallerle ilgili gelinen son durumu anlatan Yıldız 3. Nükleer santralin İstanbul’a yapılacağı iddialarını yalanladı.. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız iddialara ilişkin olarak şunları söyledi;


"BİZİM BÖYLE BİR PLANIMIZ YOK"
“Bu nereden çıktı bilmiyorum. Bizim böyle bir planımız yok. Biz şunu söyledik: iki yıllık bir araştırma yapmamız gerekiyor. Bu iki yıl sonunda yerini  açıklarız. Ancak bu iki yıla kadar nerede bir şehir ismi geçiyorsa bunun spekülatif amaçlı geçtiğini peşinen söylemem lazım. Bizim kararlaştırılmış bir yerimiz yok şu anda.” 

"İSİMLER BELLİ DEĞİL"
 “Biz diyoruz ki bu isimleri zikretmiyoruz çünkü bu isimler belli değil. bir kısım kişilerin basın mensuplarının tahminlerinin gerçekmiş gibi yansıtılması doğru değil.”
 
"İSTANBUL'LA ALAKALI ALINMIŞ BİR KARARIMIZ YOK"
“Bizim İstanbul’la alakalı alınmış bir kararımız yok bunu böylesine duyurmak spekülatif bir habercilik olur. Görüyorum tahminlerde bulunuyor bazı arkadaşlar İstanbul’a yapılsa ne olur diye. Diğer bir basın yayın organı da İstanbul’a yapılacakmış diyor.. Bizden böyle bir cümle çıkmadı. Böyle bir söz yok bizden. Biz bunların bütün testlerini tamamlamadan böyle bir cümle sarfetmeyiz. 
 
Bakan Yıldız, İstanbul uygun bir yer olabilir mi? sorusuna  "Şu anda bizim gündemimizde İstanbul yok" diye cevap verdi.



SAMANYOLU HABER
<< Önceki Haber Taner Yıldız'dan iddialara cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER