Diyarbakırspor, amatör lige düştü

Diyarbakırspor, amatör lige düştü -1968 yılında iki takımın birleşmesiyle doğrudan 3. Ligden başlayan ve 11 sezonu Süper Ligde geçen Diyarbakırspor, ilk kez amatör ligde oynayacak


DİYARBAKIR (A.A) - Bu sezon Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Diyarbakırspor, 45 yıl sonra amatör lige düştü.
     24 Haziran 1968 tarihinde Dicle ve Yıldızsporun birleşmesiyle kurulan Diyarbakırspor, o zamanki koşullarda kriterleri yerine getiren kulüpler profesyonel liglere doğrudan alındığı için amatör lig oynamadan 3. Lige alındı.
     7 yıllık mücadele sonunda 1975-1976da 2. Lige çıkan, 5 kez Süper Lige yükselen, 11 yıl Süper Lig ve 26 yıl da 2. Ligde mücadele veren Diyarbakırspor, geçen yıl düştüğü 3. Ligde de tutunamayarak amatör lige düştü.
     Pazar günü İstanbulda Sancaktepe Belediyespora 3-1 yenilen Diyarbakırspor, Maltepespor ile ligin ilk yarısında İstanbulda oynanan karşılaşmaya ekonomik nedenlerden dolayı gidemediği için 3-0 hükmen yenik sayılarak 3 puan silinme cezası almış, ikinci hükmen yenilgisini de ligin 26. haftasında Kocaelispor maçına gidemediği için almıştı.
     1978-79 sezonunda Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçeyi yenerek bir sezonda 4 büyük takımı yenen ilk Anadolu takımı unvanını elde eden Diyarbakırspor, 2 kez Türkiye Kupasında yarı final oynamış ve 1 kez de Süper Ligi 4. sırada tamamlamıştı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakan / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırspor, amatör lige düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER