Fenerbahçe savunma yapıyor

UEFA'nın, şike soruşturması kapsamında disiplin kuruluna sevk ettiği Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler ve hukuk kurulu üyeleri İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan merkezine geldi.

Fenerbahçe savunma yapıyor

Dün öğleden sonra İsviçre'ye gelen ve Cenevre'de adeta karargah kuran Fenerbahçe heyetini bugün erken saatlerde başlayacak olan duruşmalı toplantıdaki sözlü savunmada, kalabalık bir heyet dinleyecek. Bu nedenle duruşmanın uzun sürmesi bekleniyor. Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun avukatlarıyla birlikte hazır bulunacağı duruşmaya, Ali Yıldırım ve Cemil Turan katılmayacak, avukatları aracılığıyla temsil edilecekler.

OLAĞAN ÜSTÜ GÜVENLİK

UEFA güvenlik görevlilerinin, Fenerbahçe heyetinin vereceği savunma öncesinde, dün Beşiktaş heyeti için uygulanan prosedürün aksine araçları tek tek içeriye alması ve demir korkulukları kapatması dikkati çekti.

Yaklaşık beş araçlık bir ekiple gelen sarı – lacivertli ekip ve avukatları kendileri için içeride hazırlanan özel bir bölümde duruşma saatini beklemeye başladı.

FENERBAHÇE ALMANLARLA SAVUNMA YAPACAK

Bu arada Fenerbahçe Kulübü'nü duruşmalı toplantıda Almanya'nın hukuk bürolarından Martens ile kulübün yönetim kurulu üyesi avukat Deniz Tolga Aytöre ve avukat Ayhan Çopuroğlu savunacak. Aziz Yıldırım'ın savunmasını ise kendisi ve Aytöre yapacak. 

Kulübün yönetim kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu'nun savunmasını kendisi ve avukat Çopuroğlu, Nyon'a gelmeyen asbaşkan İlhan Ekşioğlu'nun savunmasını ise avukat Ersan Şen verecek. Yine Nyon'a gelmeyen eski yönetim kurulu üyesi Ali Yıldırım'ı Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi avukat Yasemin Merçil, kafilede bulunmayan altyapı koordinatörü Cemil Turan'ı da avukat Abdullah Kaya temsil edecek.

UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu, 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde, Fenerbahçe Kulübü'nü 'doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu' gerekçesiyle, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, eski yönetim kurulu üyesi Ali Yıldırım ile altyapı koordinatörü Cemil Turan'ı ise disiplin ihlali işledikleri gerekçesiyle UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios'un sunduğu raporda, "Fenerbahçe'yi gelecek 2 sezon UEFA müsabakalarından men etmek, Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan için hak mahrumiyeti." şeklinde ceza istemleri yer alıyordu.

TARAFTARLARDAN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Öte yandan Fenerbahçeli taraftarlar, sarı - lacivertli kulübün yapacağı savunma sırasında UEFA merkezinin bulunduğu Nyon kentinde protesto yürüyüşü yapmaya hazırlanıyor. Kafilenin UEFA Merkezi'ne girişinde 3-5 taraftar dikkat çekerken, öğle saatlerinde taraftarların çoğalacağı iddia ediliyor.

Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden İsviçre'ye gelen taraftarlar, Fenerbahçe'nin, UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu'na sevkini protesto etmeyi planlıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe savunma yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER