Fenerbahçe'nin tarihi savunmasında neler yaşandı?

UEFA'nın Avrupa kupalarından 2+1 yıllık ihraç kararına itiraz eden Fenerbahçe'nin, UEFA Tahkim Kurulu'ndaki duruşmalı toplantısı sona erdi.

Fenerbahçe'nin tarihi savunmasında neler yaşandı?

  • Fenerbahçe'den UEFA'daki savunması 7 saat sürdü.
  • İlk olarak Fenerbahçe'nin Sivasspor'la oynadığı maç gündeme geldi.
  • Duruşmada en son olarak Aziz Yıldırım'ın savunması alındı.
  • Aytöre: ''Yargılama esasları UEFA'da alışılmış yargılama usulleri şeklinde gelişmedi.''
  • Kararın 15 Temmuz Pazartesi açıklanması bekleniyor.

İsviçre'nin Nyon şehrinde bulunan UEFA Genel Merkezi'nde yerel saatle 14.00'te başlayan toplantı 7 saat devam ederek 21.00'de tamamlandı.

UEFA Tahkim Kurulu'ndaki duruşmalı toplantıya Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra kulüp yöneticileri, futbolcular ve avukatlar katıldı. Toplantıda ilk olarak kulüp avukatlarının genel üzerinden savunma yaptığı kaydedilirken daha sonra iddianamede adı geçen maçların görüşülmesine geçildi. İlk olarak Fenerbahçe'nin Sivasspor'la oynadığı maç gündeme gelirken, soruşturmada adı geçen dönemin Gençlerbirliği kalecisi Serdar Kulbilge'nin de ifadesine başvuruldu.
Fenerbahçe Sivasspor maçının da toplantıda gündeme geldiği kaydedildi. Son olarak Tahkim Kurulu üyelerinin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da görüşlerine başvurduğu aktarıldı. 

Şahit olarak UEFA'daki toplantıya katılan gazeteci Ertuğrul Özkök, gazetecilerin 'İntibanız var mı?' sorusunu, ''İntibam olamaz, çünkü karşınızda yüzlerinin ifadelerini anlamadığımız insanlar var.'' şeklinde cevapladı.

Fenerbahçe'nin UEFA'daki tarihi savunmasına Fenerbahçe Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yöneticilerden İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan ve Tolga Deniz Aytöre ile birlikte 7 avukat katıldı. Ayrıca iddianamede adı geçen futbolculardan Mehmet Yıldız, Serdar Kulbilge ve Korcan Çelikalp de UEFA Genel Merkezi'nde hazır bulundu.

7 saat süren toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, görüşmelerin iyi ve önemli olduğunu kaydetti. Aytöre, ''Uzun ve yorucu bir tempo oldu. Savunmamızı yaptık, ek delillerimizi sunduk. Tanıklarımızı dinlettik. Bence iyi ve önemli duruşmaydı.'' diye konuştu. 

Duruşmanın uzun sürmesinin olumlu veya olumsuz olarak değerlendirilmemesi gerektiğini kaydeden Aytöre, ''Disiplin müfettişi daha önce kullanmadığı argümanlar kullandı." dedi. Disiplin müfettişinin yeni argümanlar ve maçları gündeme getirdiğini söyleyen Aytöre, ''Yargılama esasları UEFA'da alışılmış yargılama usulleri şeklinde gelişmedi.'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tahkim Kurulu'nun, sarı-lacivertli kulüp hakkındaki kararını 15 Temmuz Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.


<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin tarihi savunmasında neler yaşandı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER