Fenerbahçe'ye Webo ile gelen bereket!

Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Kamerunlu futbolcu Webo gol oldu yağdı.

Fenerbahçe'ye Webo ile gelen bereket!

Fenerbahçe, ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Pierre Webo ile ilk yarıya göre gol yollarında daha üretken bir performans ortaya koydu. 

Süper Lig'in ilk yarısında 17 maçlık periyodu 25 golle tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıda 10 haftada rakiplerinin filelerini 22 kez havalandırdı. İlk yarıda maç başına 1,47 gol ortalaması tutturan sarı-lacivertli ekibin, ikinci yarı ise söz konusu dönemde ortalaması ise 2,2 oldu.

Bu arada, Fenerbahçe'nin ligin ikinci yarısında hanesine yazılan bir golü, Trabzonspor mücadelesinde rakip futbolcu Bamba kendi kalesine göndermişti. 

Kamerunlu futbolcu Webo, Fenerbahçe formasını giydiği ligdeki 6 maçta 4 gol attı. Sarı-lacivertli takım için önemli gollere imza atan Kamerunlu futbolcu, zirve yarışında Fenerbahçe için itici güç oldu. Fenerbahçe formasını ligde ilk kez 20. haftadaki Sivasspor mücadelesinde giyen Webo, 2-1 yenildikleri bu maçta takımının tek golünü attı. 21. haftada Mersin İdmanyurdu deplasmanında alınan 1-0'lık galibiyetin mimarı olan Webo, ligin 23. haftasında zorlandıkları Kasımpaşa mücadelesinde, takımı 1-0 gerideyken attığı golle 1-1 eşitliği sağladı ve sarı-lacivertli ekibin maça tutunarak 3-1 kazanmasında önemli bir rol üstlendi. Kamerunlu futbolcu, son olarak Akhisar Belediyespor maçında da golle buluştu.

-Sow'u da coşturdu-

Webo'nun gelişiyle hücumda artan etkinlik, takımın diğer forvet oyuncusu Sow'un gollerdeki performansına da yansıdı. Ligin ilk yarısında forma giydiği 16 maçta 7 gol atan Senegalli futbolcu, ikinci yarıda 10 haftalık bölümde 8 kez fileleri havalandırarak sezonun bitimine 7 hafta kala 15 gole ulaştı.

Sow, gol krallığı yarışında 18 gollü Galatasaraylı Burak Yılmaz ve 16 gole sahip Kasımpaşalı Uche'nin ardından 3. sırada bulunuyor.

AA

<< Önceki Haber Fenerbahçe'ye Webo ile gelen bereket! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER