Fenerbahçe'ye inanamadım

Devre arasında Konyaspor'la anlaşan Belarus'lu oyuncu, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

Fenerbahçe'ye inanamadım

Torku Konyaspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Hleb, Türkiye deneyimi ve ligdeki zirve yarışıyla ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu.


-Ne­den Kon­yas­por’u ter­cih et­ti­n?
 
Me­na­je­rim Kon­yas­por’un tek­li­fin­den bah­set­ti. Baş­kan ve di­ğer yet­ki­li­ler­le ko­nuş­tuk. Son de­re­ce tu­tar­lı gör­düm yap­tık­la­rı ko­nuş­ma­la­rı. Sonuç olarak ver­di­ği­m ka­rar­dan do­la­yı mut­lu­yum.

-Bar­ce­lo­na ve Ar­se­nal gi­bi ta­kımla­rda oy­na­mış bir fut­bol­cu ola­rak Tür­ki­ye de­ne­yi­mi sa­na neler his­set­tir­di?
 
Fut­bol­se­ver­le­rin il­gi­sin­den çok mem­nu­num. Ba­na iyi bir fut­bol­cu ol­du­ğu­mu his­set­ti­ri­yor­lar. Bu be­ni da­ha da çok mo­ti­ve edi­yor.

-Türkiye’den başka teklifler aldın mı, özellikle de 4 büyük takımdan?
 
Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Ben tüm per­for­man­sı­mı ve dik­ka­ti­mi Kon­yas­por’a ver­mek is­ti­yo­rum. Şu an­da be­nim ku­lü­büm Kon­yas­por. Evet, Ga­la­ta­sa­ray ve Fe­ner­bahçe be­nim­le il­gi­len­di. Me­na­je­rim ba­na bir şey­ler söy­le­di ama trans­fer ger­çek­leş­me­di. Geç­miş geç­miş­tir.


-Şam­pi­yon­luk ya­rı­şı için ne dü­şü­nü­yor­sun?
 
Fenerbahçe’nin Si­vasspor’a kay­bet­ti­ği­ne ina­na­mı­yo­rum. Ba­na gö­re sür­priz bir so­nuç. Fe­ner­bah­çe çok iyi bir ta­kım. Fakat Ga­la­ta­sa­ray git­tik­çe da­ha iyi oy­nu­yor. Mo­ti­vas­yon­la­rı da her geçen gün ar­tı­yor. Çok iyi yoldalar ve son maçta da gerçekten çok iyiydiler. Üstelik Fe­ner­bah­çe da­ha da zor­lu bir sü­re­ce gi­ri­yor. İşleri bundan sonra daha da zor.
 
‘Drog­ba 1 nu­ma­ra’
 
-Han­gi for­vet oyuncusu sence Tür­ki­ye’nin en iyi­si?
 
Şu an­da Drog­ba li­gin en iyi for­ve­ti. Ben Ar­se­nal’day­ken kar­şı kar­şı­ya oy­na­dık. Chel­se­a ve İn­gil­te­re’nin ge­ne­lin­de bü­yük say­gı görüyor. Mü­kem­mel bir oyun­cu. Ben­ce en önem­li özel­li­ği hep ta­kı­mı için oy­nu­yor ol­ma­sı. Bir fo­vet­te ol­ma­sı ge­re­ken her şe­ye sa­hip. Drip­ling, şut, güç, ça­buk­lu­k...
 

-O halde Ga­la­ta­sa­ray’a kar­şı oy­na­mak mutlaka se­nin için il­ginç ola­caktır.
 
Be­nim için her maç çok il­ginç. Tür­ki­ye’de­ çok gü­zel bir at­mos­fer var. Bu yüzden çok mut­lu­yum ama el­bet­te Fe­ner­bah­çe ve Ga­la­ta­sa­ray’a kar­şı oy­na­mak çok da­ha il­ginç olu­yor.


-Ar­da Turan için ne dü­şü­nü­yor­sun?
 
Oyun ka­rak­te­ri­ni çok se­vi­yo­rum. Ken­di­si­ne kar­şı oy­na­dım, Tür­ki­ye-Be­la­rus ma­çın­da. O bir li­der. Türk Mil­li Ta­kımı’nın da li­de­ri ben­ce. İs­pan­ya Li­gi’nin ön pla­na çı­kan oyun­cu­la­rın­dan biri ol­ma­yı ba­şar­dı.
 

-Ar­da’nın ta­kı­mı Re­al Mad­rid ve Bar­ce­lo­na’yı ge­çip şam­pi­yon ola­bi­lir mi?
 
Olur­sa mü­kem­mel olur. An­cak çok zor. Bunun sebebi sadece Re­al ve Bar­ça’nın At­le­ti­co’nun 3 ka­tı büt­çe­ye sa­hip ol­ması de­ğil. Ay­nı za­man­da dün­ya­nın en iyi oyun­cu­la­rı­na da sa­hip ol­maları. Şansları çok az.

(BUGÜN)


<< Önceki Haber Fenerbahçe'ye inanamadım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER