Futbol için geldiler saatçi oldular

Transfer vaadiyle Türkiye'ye getirilen Afrikalı futbolculara Fatih belediyesi sahip çıktı.

Futbol için geldiler saatçi oldular

Didier Drogba, Samuel Eto gibi dünya yıldızı olmak hayali ile ülkelerinde top koşturan futbolcular, kendilerini yetenek avcısı veya menajer olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu. Menajerler tarafından transfer vaadiyle Türkiye'ye getirilen Afrikalı futbolcular, Fatih Belediyespor forması giyecek.


Yetenek avcıları tarafından kurulan tuzakla Nijerya, Senegal, Kamerun, Fildişi Sahilleri, Mali, Gine gibi ülkelerde profesyonel liglerde oynayarak yaşamlarını sürdüren futbolcular transfer vaadiyle Türkiye'ye getirildi. Futbolculara, "Seni Türkiye'de büyük takımlar istiyor" diyerek yaklaşan sahte menajerler kendilerine güven sağladı. Daha sonra dolandırıcılar Türkiye'ye getirdikleri futbolculara, "Federasyona para vermemiz lazım" dedi ve para aldıkları futbolcuları İstanbul'da terk ederek kaçtı.

Menajerlerin kaçması üzerine dolandırıldıkları anlayan Afrikalı futbolcular, önce herkesin bildiği gibi köşe başlarında saat sattı daha sonra bir araya gelerek antrenman yapmaya başladı. Paraları olmadığı için ülkelerine dönemeyen futbolculardan bir takım kuran Fatih Belediyesi malzeme ve saha imkanı sağladı.

Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig takımlarına transfer olmak için hayal kuran Afrikalı futbolcular çok sıkı çalışıyor.
<< Önceki Haber Futbol için geldiler saatçi oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER