Juventus - Galatasaray maçına Mancini damgası

Galatasaray Mancini ile çıktığı ilk maçtan çok önemli bir puan ile ayrıldı. İşte önemli maçın

Juventus - Galatasaray maçına Mancini damgası

Galatasaray İle Juventus Arasında Avrupa Kupalarında Oynanan 5 Maçın 3 Tanesi Berabere Bitti. 

Galatasaray ile Juventus takımları Avrupa kupalarında 5 kez karşılaştı. 1998-99 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında İtalya’da oynanan maç 2-2, İstanbul’da oynanan maç 1-1 berabere bitmişti. 2003-04 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi gruplarında İtalya’da kazanan 2-1 skorla Juventus olurken Galatasaray Almanya’da oynanan mücadeleyi Hakan Şükür’ün golleriyle 2-0 kazanmıştı. Bu sezonda İtalya’da oynanan maç 2-2 berabere bitti. Juventus, Avrupa kupalarında Galatasaray dışında bir kez de Fenerbahçe ile eşleşmişti. 1996-97 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi gruplarında Fenerbahçe ile oynayan Juventus takımı İstanbul’da 1-0, sahasında 2-0 galip gelmişti.  

Didier Drogba Galatasaray Tarihinin Avrupa Kupalarında 350.Golünü Attı.

Juventus maçında Galatasaray’ın ilk golünü atan Drogba böylece kulüp tarihinin Avrupa kupalarında 350.golünü atmış oldu. Galatasaray adına 300.golü Keita, 250.golü Inamoto, 200.golü Ümit Davala, 150.golü Fatih Akyel, 100.golü Cihat Arslan, 50.golü Gökmen Özdenak, ilk golü Metin Oktay kaydetmişti. 

Didier Drogba, Juventus Karşısında Oynadığı 3 Maçta da Gol Attı. 

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Drogba kariyeri boyunca Juventus’a karşı 3 maça çıktı. Drogba bu 3 maçta da gol atmayı başardı. Galatasaray formasıyla Juventus’a 1 gol atan 1 asist yapan Drogba, Chelsea ile 2008-09 sezonunda Juventus’a karşı hem 2-2 biten hem de 1-0 kazanılan maçta 1’er gol atmıştı. 

Galatasaray Avrupa Kupalarında İtalyan Takımları İle Deplasmanda Oynadığı Maçları Kazanamadı.

Galatasaray Avrupa kupalarında İtalyan takımları ile deplasmanda 11 maç yaptı. Galatasaray bu 11 maçı da kazanamadı. Deplasmanda oynadığı 5 maçı berabere bitiren Galatasaray 6 mücadelede ise sahadan yenik ayrıldı. Galatasaray en son yine Juventus ile 2003-04 sezonunda karşılaşmıştı. 

Juventus Bu Sezon Resmi Maç Kaybetmedi.

2013-14 sezonunda 9 resmi maça çıkan Juventus 6 galibiyet 3 beraberlik aldı ve mağlup olmadı. Serie A’da 16 puanla 3.sırada yer alan Juventus sezon başı oynanan İtalya Süper Kupası maçında Lazio’yu 4-0 yenmişti. Juventus Şampiyonlar Ligi grup ilk maçında da Kopenhag deplasmanında 1-1, 2.maçında sahasında Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı. Juventus 2013-14 sezonunda ilk kez kalesinde bir maçta 2 gol gördü. 

Roberto Mancini 2010-11 Sezonunda M.City Takımında Görev Yaparken Avrupa Kupalarında Juventus Karşına Çıkmıştı. ( 2 Maç da Berabere Bitmişti )

Galatasaray’ın yeni İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini 2010-11 sezonunda Avrupa kupalarında Juventus ile karşılaşmıştı. Manchester City takımının başında görev yapan Mancini UEFA Avrupa Ligi gruplarında Juventus ile oynadığı 2 maçı da 1-1 berabere bitirmişti. Mancini Galatasaray’ın başında da ilk maçını Juventus karşısında oynadı ve yine berabere kaldı. Mancini teknik direktörlük kariyeri boyunca Juventus ile oynadığı 18 resmi maçta 6 galibiyet 8 beraberlik 4 yenilgi almıştı. 

Juventus Maç Boyunca 27 Şut Çekti. 

Juventus sahasında Galatasaray ile oynadığı maçta 27 şut çekti. Juventus karşısında Galatasaray ile 7 şut attı ve 4 kez kaleyi buldu. Galatasaray maç boyunca hiç korner kullanmazken Juventus 11 korner kullandı. 


<< Önceki Haber Juventus - Galatasaray maçına Mancini damgası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER