Şampiyonadan 19 madalya ile döndüler

160 ülkede verdiği eğitim kalitesiyle adından sıkça söz ettiren Türk Okulları spor faaliyetlerinde de önemli başarılara imza atıyor.

Şampiyonadan 19 madalya ile döndüler

Amerika’da eğitim veren Türk okulu Brooklyn Amity School Karate Takımı, katıldığı şampiyonada başarılarına yeni bir halka ekledi. Amerika’nın Nevada eyaleti Reno  şehrinde düzenlenen ve bin 800 sporcunun katıdığı karate şampiyonasına 11 sporcusuyla katılan Türk Okulu, şampiyonadan 7’si altın, 5’i gümüş ve 7’si bronz olmak üzere 19 madalya ile döndü.

Okulun disiplinden sorumlu müdür yardımcısı ve aynı zamanda eski Dünya ve Avrupa şampiyonu karateci Meral Ölmez, yaptığı değerlendirmede, “Alınan madalya sayısından ziyade kazanılan müsabakaların sayısı ve sporcularımızın geçen seneye oranla performans kalitesinin yükselmesi bizi sevindirdi. Bu da karate takımımızın istikrarlı çıkışının bir belirtisidir” dedi. 

Karate takımının başarılarından gurur duyduklarını belirten Brooklyn Amity Okulu Müdürü Varol Gürler, “Brooklyn şehri ya da New York eyaletinde bulunan okullarda olaganüstü akademik eğitimin yaninda karateyi okul dışı müfredatında milli takım duzeyinde sunan bir okul olmadığını düşünüyorum”dedi. 

Genel Müdür Tufan Aydın, “Karate programı sayesinde öğrencilerimiz bedensel ve karakter yönünden güçlü, özgüveni yüksek, azimli ve istikrarlı bireyler olarak parlak bir gelecek oluşturmaktadırlar.” dedi. 



Kata Dalı:

Birincilik: Berkay Okyar, Zehra Abacıoğlu, Beyza Arı
İkincilik: Melisa Özyürek, Afra Yasa, Farzana Ruzehaji
Üçüncülük: Laila Winfree K'tori, Beyza Özyürek, Sena Delil, 

Kumıte Dalı:

Birincilik: Beyza Özyürek, Melisa Özyürek, Afra Yasa, Zehra Abacıoğlu
İkincilik: Sena Delil, Beyza Arı, 
Üçüncülük: Farzana Ruzehaji, 

Takım olarak New York Birincisi:
Berkay Okyar, Laila Winfree K'tori

<< Önceki Haber Şampiyonadan 19 madalya ile döndüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER