Şike davasıyla ilgili flaş gelişme

Şike davası olarak adlandırılan 3 Temmuz sürecinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Artık yargıtay kararı beklenen davanın hakimi değiştirildi.

Şike davasıyla ilgili flaş gelişme

Futbolda şike davası diye adlandırılan ve artık yargıtay kararı beklenen süreçte yeni bir gelişme yaşanıyor. Davaya bakan Yargıtay Hakimi Ahmet Ceylani Tuğrul görevden alındı ve yerine yeni bir isim getirildi. Buna göre Ahmet Ceylani Tuğrul'un yerine Bahri Demirel seçildi. 15 Nisan 2007'de Yargıtay üyeliğine seçilen Demirel, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 5. Daire'nin başına getirildi.

Yargıtay tarihinde dün sürpriz bir yenileme seçimi yaşandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da sanıkları arasında olduğu 48 sanıklı Şike Davası’nın temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı değişti.

Dairenin 4 yıllık Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul yenileme seçimini kaybetti ve yerine daire üyesi Bahri Demirel seçildi. Tuğrul’un aldığı oy Yargıtay Başkanlığı’nda aldığı gibi 98’de kaldı.

Şike, rüşvet, zimmet gibi kritik davalarının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul’un dört yıllık görev süresi bitti. Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda dün yenileme seçimi yapıldı. Ancak Tuğrul seçimi kaybetti. Yeni üyelerin blok oy kullandığı ve Tuğrul'un seçimi bu yüzden kaybettiği Yargıtay kulislerine yansıdı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, 2 Temmuz 2012 'de, aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu 48 sanığın, ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak'', ''örgüte üye olmak'', ''şike'', ''teşvik'', ''tehdit'' ve ''rüşvet vermek-almak'' gibi suçlardan 5 ay ila 4 yıl 7 ay arasında değişen hapisle cezalandırılmasına karar verilen ''Futbolda Şike'' davası dosyasının temyiz için gönderildiği Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyayı usül eksikliği nedeniyle, geçtiğimiz günlerde mahkemeye geri yollamıştı.
<< Önceki Haber Şike davasıyla ilgili flaş gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER