Spor hukukçularına göre 'zamanlama manidar!'

Spor hukukçuları, TFF'nin düzenlemesini hükümete armağan olarak değerlendirdi..

Spor hukukçularına göre 'zamanlama manidar!'

  • Türkiye Futbol Federasyonu'nun 52. madde değişikliği tartışmaları beraberinde getirdi. 
  • Spor hukukçuları Türkiye Futbol Federasyonu'nun almış olduğu bu kararın hükümete şirin görünme çabası olduğunu belirtiyor

Tür­ki­ye Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu'nun geç­ti­ği­miz gün­ler­de Di­sip­lin Ta­li­mat­na­me­si'nde yap­tı­ğı de­ği­şik­lik ve bu de­ği­şik­li­ğe bağ­lı ola­rak ve­ri­len ilk ce­za­lar ku­lüp­le­ri aya­ğa kal­dır­dı.

TFF, li­gin ikin­ci ya­rı­sı ön­ce­si ta­li­mat­na­me­nin 'kü­für­lü ve çir­kin' te­za­hü­rat­la­ra yö­ne­lik 52. mad­de­si­ne ye­ni bir yo­rum ge­tir­miş­ti.

Stat­lar­da­ki bu tür ih­lal­le­re ve­ri­len ce­za­lar­dat da­ha ön­ce ih­la­lin en az 120 sa­ni­ye de­vam­lı­lı­ğı ve ta­raf­tar sa­yı­sı­nın yüz­de 10'unun ka­tı­lı­mı kri­te­ri gö­ze­ti­li­yor­du.

An­cak de­ği­şen mad­dey­le 'de­vam­lı­lık' şar­tı or­ta­dan kal­dı­rıl­mış ve en ufak top­lu kü­für, ce­za kap­sa­mı­na alın­mış­tı.

TFF eski asbaşkanı avukat Remzi Kazmaz, Federasyon'un bu kararını eleştirerek yapılan değişikliğin zamanlamasının manidar olduğunu ve bu durumun TFF'nin hükümete bir armağanı olduğunu belirtti.
<< Önceki Haber Spor hukukçularına göre 'zamanlama manidar!' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER