Süper Lig'deki yabancı kontenjanında karar verildi

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı yabancı oyuncu sayısında kontenjanda karar verdi, Fenerbahçe'den açıklama geldi.

Süper Lig'deki yabancı kontenjanında karar verildi

  • Kulüpler Birliği yabancı sayısı kontenjanındaki sayı konusunda 6+2'de karar kıldı.
  • Fenerbahçe konunun gündeme gelmesi üzerine, "Yabancı oyuncu sınırlamasında kararlılığımız tam." vurgusu yapıldı.

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı yabancı oyuncu sayısında kontenjan ve sistemin aynen devam etmesine karar verdi. Yabancı futbolcu sınırlandırmasında 10 yabancı kontenjanın ve 6+2 sistemi üzerinde görüş birliğine varıldığı söylendi.

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği yabancı futbolcu sınırlaması kuralının uygulanması konusundaki kararlılıklarının tam olduğunu duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, bugün düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında yabancı futbolcu sınırlamasının gündeme geldiği vurgulanarak, şöyle denildi:

"Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili yaşananlar gereğince bu açıklamayı yapmak zarureti hasıl olmuştur. Kulübümüzün bu konudaki kararlılığı tamdır. Önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz üzere, Türk futbolunun sevk ve idaresi anlık ve kısa vadeli kararlarla yönetilemeyecek kadar ciddi bir iş ve görevdir. 2013-2014 sezonuna ilişkin yetkili kurullarca çok önceden alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılmış ve kulüpler bu kararlar uyarınca transfer politikalarını belirlemişlerdir. Dolayısıyla bu kararların değiştirilmesi ya da yeniden düzenlenmesi hukuken ve fiilen mümkün değildir. Bu nedenlerle Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı oyuncu sınırlandırılması yolundaki önceden almış ve açıklamış olduğu kararların aynı şekilde uygulanmasının gerekliliğini kamuoyunun dikkat ve bilgilerine sunarız.

AA
<< Önceki Haber Süper Lig'deki yabancı kontenjanında karar verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER